Comunitat Valenciana

El Ràfol d'Almúnia convertirà el seu antic ajuntament en un edifici multiús

VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRES)

La localitat del Ràfol d'Almúnia convertirà el seu antic ajuntament en un edifici multiús després de rehabilitar-lo.

El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat l'antic ajuntament i les conegudes vivendes dels mestres al Ràfol d'Almúnia, les obres dels quals de rehabilitació per a convertir-lo un edifici d'usos múltiples està previst que s'inicien pròximament.

El conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Josep Vicent Rovira, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

Aquestes obres formen part dels projectes d'actuacions urbanes que la Vicepresidència, a través de la direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, està engegant en nombrosos municipis de la Comunitat. El pressupost total de l'obres ascendeix a 376.684 euros i la subvenció de la Conselleria per a enguany serà de 140.000 euros.

El vicepresident ha mostrat la seua satisfacció per aquesta actuació que "crearà un nou espai de trobada que tindrà diversos usos i que millorarà la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Ràfol d'Almúnia". Tot açò a través d'unes obres que recuperaran les condicions d'habitabilitat de l'edifici, eliminaran les barreres arquitectòniques i milloraran les condicions d'eficiència energètica.

La intervenció suposarà l'enderrocament i reconstrucció de la part posterior de la planta baixa, actualment en pèssim estat, l'eliminació dels barandats, la substitució de l'escala per una nova i la instal·lació d'un ascensor adaptat.

També se substituirà la fusteria així com les instal·lacions elèctriques, de subministrament d'aigua potable, i es crearan nous banys adaptats. Respecte a la millora energètica, s'instal·laran plaques solars que permetran que l'edifici siga autosuficient energèticament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento