Comunitat Valenciana

CSIF urgeix a reforçar amb més personal el Departament de Manises i avisa de la "saturació" que pateix Atenció Primària

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat a Conselleria de Sanitat i a la direcció del departament de salut de Manises un reforç de personal en els centres d'Atenció Primària i a l'hospital, que incloga mèdics, professionals d'infermeria, TCAEs i zeladors.

El sindicat ha avisat en un comunicat que la falta de cobertura de baixes i substitucions i l'acumulació de casos Covid provoca que facultatius estiguen atenent a 60 pacients al dia.

CSIF ha explicat que la situació arriba fins al punt que molts professionals estan treballant de manera contínua de huit del matí a les 20 hores, ja que enllacen sense descans el seu torn de treball amb la vacunació en els pavellons davant la falta de reforços.

Ha assenyalat que la sobrecàrrega laboral afecta al conjunt de professionals, des d'atenció en mostradors fins a consultes. En aquesta línia ha explicat que en els centres de salut de Bunyol o Xest han passat de sis metges en plantilla a quedar-se amb dos per la falta de contractes de personal per a cobrir torns de vacances o baixes.

Aquest fet també repercuteix a Godelleta, amb únicament un facultatiu, o al centre d'especialitats d'Aldaia, que ha arribat a comptar només amb dos infermeres.

La central sindical ha apuntat que eixa "manca" de personal es reprodueix en els mostradors d'atenció a l'usuari, ja que consultoris com el del Xipreret, a Manises, s'ha quedat amb un professional dels tres que atenen; el centre de salut de Xiva, amb dos de tres; o el propi centre de salut de Manises, amb tres de sis. En tots els casos, a més de l'atenció personal també realitzen la telefònica més altres qüestions que sorgisquen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento