Comunitat Valenciana

Vint-i-cinc estudiants amb diversitat funcional es graduen per la Universitat d'Alacant

Un total de 25 estudiants amb diversitat funcional es graduen aquest divendres per la Universitat d'Alacant en un curs de formació per a l'ocupació i la vida finançat per la Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per a millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.
Un total de 25 estudiants amb diversitat funcional es graduen aquest divendres per la UA
Un total de 25 estudiants amb diversitat funcional es graduen aquest divendres per la UA
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
Un total de 25 estudiants amb diversitat funcional es graduen aquest divendres per la UA

Els estudiants que es graduen pertanyen a les promocions del curs acadèmic 2019-2020, període en el qual no es va poder celebrar l'acte amb motiu de la pandèmia, i la corresponent a aquest curs 2020-2021.

Sota el títol 'Curso de especialista en competencias laborales en entornos de empleo con apoyo', aquest programa formatiu es clausura en un acte virtual que té previst comptar amb la presència de Raúl Ruiz, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA; Carmen Carretón, directora acadèmica del títol, i Isabel Martínez Lozano com a directora de Programes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de Fundació ONCE.

Durant l'acte, un estudiant de cada promoció prendrà la paraula en representació dels seus companys, avança la institució acadèmica en un comunicat.

Aquest títol és un dels engegats per diverses universitats espanyoles dins del programa 'Unidiversidad', que té com a principal objectiu millorar la formació i l'accés a l'ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual, que representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen majors dificultats a l'hora de trobar treball. La iniciativa es proposa també donar a aquest col·lectiu l'oportunitat de viure l'ambient universitari.

El curs ha proporcionat als estudiants ferramentes per a millorar la seua inserció laboral i la seua inclusió social amb formació en estratègies d'aprenentatge i resolució de problemes, habilitats socials i emocionals, recursos TIC i salut laboral. També ha servit perquè adquirisquen competències en comunicació en l'empresa, assessorament i orientació professional.

Durant la formació, els estudiants han pogut realitzar un mòdul pràctic gràcies a la col·laboració d'empreses i institucions com Madagascar, Sprinter, el centre d'informació i Casal Jove d'Ibi i l'Ajuntament de La Nucia. Aquest curs ha comptat amb la col·laboració d'UPAPSA (Unitat Provincial d'Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual d'Alacant).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento