Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana iniciarà la vacunació dels alumnes de 17 i 18 anys l'última setmana d'agost

  • El procés es desenvoluparà en els centres de vacunació, tal com ha confirmat Sanitat aquiest dilluns.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una reunió preparatòria del procés de vacunació de cara a l'inici del pròxim curs escolar.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una reunió preparatòria del procés de vacunació de cara a l'inici del pròxim curs escolar.
GVA SANITAT
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una reunió preparatòria del procés de vacunació de cara a l'inici del pròxim curs escolar.

La Comunitat Valenciana començaran el procés d'immunització dels estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Formació Professional -joves de 17 i 18 anys- l'última setmana del mes d'agost i es desenvoluparà en els centres de vacunació.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que aquest dilluns ha mantingut amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, una reunió preparatòria del procés de vacunació per a l'inici del pròxim curs escolar.

Barceló ha asseverat que l'avançament d'aquesta planificació "obeeix a l'agilització del procés de vacunació i l'increment de dosis que s'enviaran a la Comunitat Valenciana durant el mes que ve i el següent, tal com s'ha compromés el Ministeri de Sanitat".

Per la seua banda, Vicent Marzà ha explicat que els equips dels dos departaments s'han citat a una nova trobada que tindrà lloc el pròxim 6 d'agost per a, una vegada es dispose de més detalls sobre les previsions d'enviaments i dosis disponibles, tancar els aspectes relacionats amb la vacunació de l'estudiantat d'Educació Secundària, és a dir, els que es corresponen amb els trams d'edat de 12 a 16 anys.

Els titulars de Sanitat i Educació han coincidit a assenyalar que les pautes de seguretat i higiene estan "completament interioritzades en la comunitat educativa valenciana, que ha demostrat ser un exemple a seguir".

"Ha sigut un curs en el qual s'ha demostrat els centres educatius són els espais de socialització més segurs i part de la solució a la pandèmia", ha recalcat Marzà, que ha agraït l'enorme esforç realitzat pels treballadors i treballadores de l'educació i de la sanitat.

Per al pròxim curs ja està planificat el dispositiu de recursos per a la seguretat i higiene dels centres amb una dotació de la Conselleria d'Educació de 39,4 milions d'euros. A més, gràcies al treball realitzat centre a centre, les escoles i instituts valencians comptaren amb 5.042 docents extra plantilla per a garantir l'atenció i la qualitat educativa, recorda l'administració autonòmica.

Al llarg del curs que acaba de finalitzar, el de 2020-2021, dels quasi 47.000 grups d'alumnes dels centres educatius valencians, la majoria ha pogut seguir les classes presencials cada setmana sense quasi incidències.

Risc de transmissió baix

La xifra de casos i brots registrats en l'àmbit escolar ha sigut reduïda i el risc de transmissió baix, gràcies al treball coordinat de les autoritats sanitàries i educatives, així com a l'esforç de professorat, alumnat i famílies, afirmen des de l'administració autonòmica.

De fet, les persones d'aquest col·lectiu compten ja amb la pauta completa d'immunització de forma majoritària i hi ha previstes 'repesques' per a aquelles que no van poder rebre la vacuna quan les van cridar perquè havien passat feia poc la malaltia o eren noves incorporacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento