Comunitat Valenciana

El CVC alerta de l'impacte "bestial" de la Covid en la cultura i reclama una nova Llei de Patrimoni

El Consell Valencià de Cultura (CVC) alerta de l'"impacte bestial" que la pandèmia ha tingut sobre les indústries culturals, al mateix temps que subratlla que una dels principals aprenentatges que deixa aquest període marcat per la Covid és que la cultura és "un ben essencial i sense ella no som persones completes". Així mateix, l'òrgan consultiu anima a treballar en una nova Llei valenciana de Patrimoni Cultural, ja que l'actual no arreplega "excessivament bé" realitats com les del patrimoni audiovisual o digital.
Entrega de la memòria 2020 del CVC a les Corts Valencianes
Entrega de la memòria 2020 del CVC a les Corts Valencianes
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Entrega de la memòria 2020 del CVC a les Corts Valencianes

Així ho ha destacat el secretari de la institució, Jesús Huguet, que aquest dimarts ha acudit al costat del president del CVC, Santiago Grisolía, a entregar la Memòria de 2020 de la institució al president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i als grups parlamentaris.

El document inclou un conjunt de recomanacions, entre les quals figura instar el parlament autonòmic al fet que "es treballe en una nova Llei de Patrimoni Cultural" o la seua renovació, ja que, "actualment, el patrimoni ha variat moltíssim i s'ha introduït el fet de l'audiovisual o del món digital i això no es contempla excessivament bé".

També es remarca la importància de la igualtat de gènere, "no només perquè a les institucions hi haja una part igual d'homes i de dones, sinó també per a la recuperació de la dona com a motor essencial i silenciat de la història".

PRESSUPOSTOS "DE PRIMERA NECESSITAT"

Segons el CVC, una altra qüestió "de primera necessitat" són els pressupostos culturals. "Les partides pressupostàries -ha continuat Huguet- són transcendents i més en un moment de pandèmia que ha significat paralització i retrocés". A més, la institució cultural demana a les institucions coordinació i que "no vagen cadascuna pel seu compte".

El representant del CVC ha insistit en "l'efecte destructiu" de la crisi sanitària en la cultura, un sector on "el 85% de professionals ha estat sense treball durant el passat any i bona part d'aquest".

Per la seua banda, ha destacat, el CVC ha engegat una sèrie de trobades en línia sobre diverses qüestions que afecten al sector que han tingut un gran acolliment i s'han convertit en "una referència", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento