Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana torna a tancar l'oci nocturn i demana un toc de queda per municipis

  • És la resposta de l’autonomia a la "explosió de contagis" entre els joves, ha dit Ximo Puig.
  • Les discoteques només podran funcionar com a restaurants, l'hostaleria tancarà a les dotze i mitja i es redueixen els aforaments.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, es col·loca la mascareta
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
Rober Solsona - Europa Press
El president de la Generalitat, Ximo Puig, es col·loca la mascareta

La Comunitat Valenciana pren noves mesures davant l'avanç de la variant Delta a Espanya i l'augment de contagis entre els joves que ja han deixat a la regió fora de les "llistes verdes turístiques" de diversos països de la Unió Europea. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha decidit tancar l'oci nocturn, avançar mitja hora el tancament de l'hostaleria i reduir l'aforament dels espectacles massius.

A més, el socialista demanarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana un toc de queda selectiu per als municipis amb alta incidència que vaja des de la una de la matinada fins a les sis de demà, i la limitació de les reunions a deu persones en tots els espais.

La resposta a l’"explosió de contagis" entre els joves

Aquestes mesures entraran en vigor la mitjanit del divendres al dissabte i es mantindrà, en principi, fins al 25 de juliol. Segons ha declarat Puig, responen a la "explosió de contagis" entre els joves, entre els quals la incidència s'ha triplicat en deu dies en la franja de 20 a 29 anys, i davant la previsió que puguen augmentar els ingressos als hospitals.

"Amb tota claredat, la pandèmia ha empitjorat. Nou dies després de les últimes decisions, el virus ens obliga a adoptar noves mesures", ha emfatitzat Puig com una "detenció temporal" de la desescalada poc després d'un mes de la fi del toc de queda.

Les mesures de la "marxa arrere" de la Comunitat Valenciana

En concret, els pubs i discoteques només podran funcionar en condicions de bars i restaurants, amb el ball prohibit i tancament a les dotze i mitja de la nit. El que suposa, en la pràctica el tancament de l'oci nocturn valencià.

A més, el tancament de l'hostaleria s'avança mitja hora, amb deu comensals en terrasses i sis a l'interior. També es llançarà una campanya informativa per a augmentar la ventilació en aquests locals.

Els espectacles massius reduiran el seu aforament: en l'exterior de 4.000 a 3.000 persones i en interiors de 3.000 a 2.000. Segueixen sense estar permeses les festes populars, les cercaviles o les desfilades.

Puig demanarà un toc de queda selectiu i la limitació de les reunions

Paral·lelament, el Consell demanarà aquest divendres al TSJCV la seua autorització per a introduir dues mesures: la limitació de la mobilitat nocturna d'una a sis del matí en els municipis amb major risc epidemiològic, que actualment afectaria unes 40 localitats de la Comunitat, i la limitació de reunions a un màxim de deu persones al carrer i en habitatges.

També es reforçarà el control contra els botellots, amb més vigilància policial i un canvi de la normativa per a considerar-los faltes greus i reduir l'horari de venda d'alcohol fins a les huit de la vesprada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento