Comunitat Valenciana

La Generalitat permet la reobertura de les seus festeres en les mateixes condicions que l'hoteleria

  • Serà a partir de l'1 de juliol i cada ajuntament decidirà l'horari d'obertura.
  • Per al consum de begudes i menjar aquests locals seguiran la normativa aplicada a la restauració.
Archivo - Arxiu - Foguera Oficial 2019.
Foguera Oficial 2019 (arxiu).
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Foguera Oficial 2019.

La Generalitat ha acordat la reobertura de les seus festeres de la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de juliol en les mateixes condicions que l'hoteleria excepte l'horari, que haurà de decidir cada ajuntament. Fins ara només podien obrir per a tasques administratives.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa després de la taula interdepartamental COVID del govern valencià al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquesta era una de les principals reivindicacions del col·lectiu faller de cara a la celebració ajornada de les Falles de 2021 a principis de setembre. Això sí, afecta tant als casals com a les seus de Moros i Cristians, Magdalena, Fogueres i de la resta de festes populars valencianes.

En concret, es permet el consum de begudes i menjar amb les mateixes restriccions que en la restauració: tancament de barres, 50% d'aforament i taules de fins a deu persones. L'horari d'obertura i tancament queda en mans dels ajuntaments mitjançant les ordenances municipals sobre aquests espais.

Barceló ha destacat que la decisió respon a les reunions de les últimes setmanes amb el sector faller i està pensada en el rang d'edat que normalment assisteix a eixos locals, amb "moltes d'aquestes persones ja immunitzades o vacunades amb una dosi". També ha apel·lat a la responsabilitat dels festers per al seu compliment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento