Comunitat Valenciana

La gestió del departament de Torrevieja serà pública i directa després de descartar Sanitat l'empresa de salut

  • La consellera Ana Barceló anuncia que l'àrea sanitària passarà a la Conselleria després de reunir-se amb els treballadors.
  • La Generalitat seguirà el model aplicat en la reversió d'Alzira, és a dir, amb la figura del personal laboral a extingir.
  • L'oposició de Compromís i UP i la unanimitat sindical contra la mercantil pública propicien la rectificació de Sanitat.
Barceló anuncia que la gestión del departamento de salud de Torrevieja pasará directamente a manos de Conselleria
Barceló, durant la reunió amb el comité d'empresa de l'àrea de Torrevieja.
Nuria González
Barceló anuncia que la gestión del departamento de salud de Torrevieja pasará directamente a manos de Conselleria

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha descartat finalment la seua proposta inicial de crear una empresa pública per a la gestió del departament de Torrevieja (Alacant), que passarà directament a les mans de la Conselleria. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera Ana Barceló després de reunir-se amb el comité d'empresa del departament de salut, actualment de gestió privada. El 15 d'octubre finalitza el període de concessió i la gestió passarà a ser directa seguint el model de reversió aplicat a Alzira, és a dir, amb la figura del personal laboral a extingir.

La falta de suport de Compromís i Unides Podem, els dos socis en el Consell del Botànic del PSPV-PSOE (que gestiona Sanitat) en aquesta qüestió, unida a la unanimitat sindical contra la mercantil pública, han portat al departament que dirigeix Barceló a fer marxa enrere.

La titular de Sanitat s'ha reunit aquest dijous amb els representants del comité d'empresa del departament de salut de Torrevieja per a escoltar-los i anunciar-los que la gestió d'aquest departament passarà "directament a les mans de la Conselleria de Sanitat".

Barceló ha explicat que la decisió "és el resultat del diàleg, en el qual s'ha escoltat i s'ha tingut en compte les opinions i aportacions realitzades per totes les parts", segons ha informat la Conselleria.

Per a la titular d'aquest departament, "l'objectiu primordial és el de prestar una assistència de qualitat a la població del departament, ja que per a la Conselleria el més important és que els ciutadans estiguen perfectament atesos a través d'una cartera de serveis de qualitat", ha destacat Barceló.

D'aquesta manera, a partir del pròxim 15 d'octubre finalitzarà el període de concessió privada i la gestió del departament de salut de Torrevieja passarà a ser de "gestió directa", segons ha informat la Generalitat.

Quasi 200.000 pacients i 1.329 empleats

L'àrea de salut de Torrevieja atén una població de 186.025 persones, segons consta en la Memòria de Gestió de 2019 de la Conselleria de Sanitat. Dóna servei als municipis de San Fulgencio, Rojales, Formentera, Benijófar, Los Palacios, Rojales, Guardamar del Segura, La Mata, Los Montesinos, Torremendo, San Miguel de Salinas, Pilar de la Horadada, Orihuela Costa i Torrevieja, tots a la província d'Alacant. A més, el 47,38% de la població d'aquest departament sanitari és d'origen estranger, la xifra més alta de tota la Comunitat Valenciana, degut fonamentalment a l'extensa colònia britànica de jubilats residents en aquests municipis.

El departament de salut, format per 10 centres d'Atenció Primària i 12 consultoris auxiliars, i l'Hospital de Torrevieja, que té 240 habitacions individuals, són gestionats per Ribera Salut, la plantilla de la qual la conformen 1.329 professionals, segons es recull en el document de la Conselleria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento