Comunitat Valenciana

L'Alcalde d'Elx veu "viable" i "realista" que Cultura autoritze la cessió temporal de la Dama per a l'any 2022

El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, i l'alcalde d'Elx (Alacant), Carlos González, s'han reunit aquest dilluns a Madrid per a abordar els aspectes relacionats amb una possible cessió de la Dama d'Elx per a l'any 2022 en una trobada que el primer edil ha qualificat de "fructífer, positiu i esperançador".
Uribes i González a Madrid per a abordar el retorn de la Dama d'Elx
Uribes i González a Madrid per a abordar el retorn de la Dama d'Elx
AYUNTAMIENTO DE ELCHE
Uribes i González a Madrid per a abordar el retorn de la Dama d'Elx

En un comunicat, González ha assenyalat que veu "viable" i "realista" l'objectiu ja que "estem començant a recórrer un camí dirigit a aconseguir que el Ministeri autoritze la cessió temporal de la Dama".

Al mateix temps, ha celebrat que el Ministeri de Cultura s'haja integrat en la comissió bilateral de l'Ajuntament i Generalitat que treballa per al retorn del bust a la localitat.

"És un objectiu que veig realista i viable i que si complim les exigències tècniques ha de culminar en la segona mitat de 2022 amb una gran exposició d'art íbero vinculada al 125 aniversari de la troballa", ha afirmat.

En la reunió també han participat la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga; el secretari General del Ministeri, Javier García; la directora general de Belles arts, Dolores Jiménez; la directora del gabinet del ministre, Mónica Serrano i el diputat il·licità en Corts Generals, Alejandro Soler.

Així mateix, González ha puntualitzat que el Ministeri és "molt exigent" en tot el que té a veure amb les condicions de seguretat de la Dama d'Elx "en tractar-se d'una peça d'un valor únic i extraordinari i ser la joia de l'art ibèric, per la qual cosa qualsevol moviment que es produïsca s'ha de dur a terme amb totes les garanties, com ens ha traslladat amb total claredat el Ministre".

Igualment, l'alcalde ha assegurat que "la incorporació del Ministeri a la Comissió Bilateral ens va a permetre treballar colze a colze amb els responsables de Cultura amb la finalitat d'avançar en la concreció de totes les mesures i necessitats precises per a afavorir una cessió temporal en la segona meitat de 2022".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento