Comunitat Valenciana

Cvirus.- Turisme treballa amb Hisenda per a ampliar el fons d'ajudes al sector de l'oci nocturn de la Comunitat

Turisme Comunitat Valenciana i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic estan treballant per a ampliar el fons d'ajudes al sector de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Archivo - Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
Archivo - Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
JOAQUÍN CORCHERO/EUROPA PRESS
Archivo - Imatge de recurs de la barra d'una discoteca

"El nombre de sol·licituds d'aquestes ajudes ha sigut molt superior al previst i a les xifres d'empreses existents que ens havien traslladat des de les entitats del sector", ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha sol·licitat al departament que lidera Vicent Soler un increment del pressupost d'aquesta línia d'ajudes "perquè cap empresa del sector de l'oci nocturn es quede fora".

De moment s'ha concedit el 96% del pressupost d'aquestes ajudes, fixades en 8 milions d'euros. Durant els pròxims dies es preveu aconseguir el 100% i ara estan treballant per a incrementar aquestes ajudes, ha avançat.

Colomer ha recordat que "Turisme ha treballat de la mà amb les associacions del sector de l'oci nocturn per a conéixer l'estimació de les ajudes necessàries". "La intenció de la Generalitat és estar al costat del sector de l'oci nocturn, el més perjudicat per la pandèmia i seguirem treballant perquè així siga", ha asseverat.

635 LOCALS D'OCI NOCTURN BENEFICIATS

El passat 24 de febrer es van publicar en el DOGV les bases reguladores i de concessió directa d'ajudes establiments públics d'oci nocturn, dotades amb un total de 8.000.000 d'euros.

Turisme CV s'encarrega de la tramitació d'aquesta línia d'ajudes després de la delegació de competències realitzada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la finalitat de poder "agilitzar la gestió de les ajudes", ha subratllat Colomer.

Des que es va publicar la resolució en el DOGV, Turisme ja ha adjudicat el 96% del pressupost total d'aquestes ajudes. En concret, un total de 635 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'han vist beneficiats per aquestes ajudes (260 locals de la província d'Alacant, 87 de Castelló i 288 de València).

Aquestes ajudes a l'oci nocturn s'han articulat a través d'una línia específica dotada amb 8 milions. S'ha diferenciat entre dos tipologies de negoci: d'una banda les discoteques, sales de ball o sales de festa que podien optar fins a un total de 28.500 euros; i per un altre, els pubs, Café Cantante, Café Concierto, o Café Teatro que han optat a una quantia de 7.000 euros, amb un import global màxim de 3.725.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento