Comunitat Valenciana

Detingut al Campello un home per cobrar 90.900 euros de la pensió de la seua mare morta

La Policia Nacional ha detingut al Campello (Alacant) a un home de 48 anys acusat d'estafar a l'Estat belga un total de 90.908 euros en cobrar des de novembre de 2014 i fins a abril de 2021 una pensió pública de més d'1.100 euros mensuals que tenia assignada la seua mare, que havia mort.
La Policia deté al Campello un home per cobrar 90.900 euros de la pensió de la seua mare morta
La Policia deté al Campello un home per cobrar 90.900 euros de la pensió de la seua mare morta
POLICÍA NACIONAL
La Policia deté al Campello un home per cobrar 90.900 euros de la pensió de la seua mare morta

Per a açò, el presumpte autor dels fets hauria falsificat el document de certificat de vida del titular de la retribució que cal presentar regularment en l'administració. L'entramat es va descobrir a causa d'una denúncia anònima que va comunicar que una dona morta des de l'any 2014 seguia cobrant una pensió de l'Oficina Nacional de Pensions de Bèlgica, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Els efectius del Grup de Policia Judicial van comprovar que la notícia rebuda tenia indicis de criminalitat, per la qual cosa es va iniciar una investigació que es va dur a terme amb el Jutjat de Paz i el Registre Civil de la localitat del Campello, lloc de residència de l'investigat i la morta, juntament amb el consolat Belga a Espanya per a tractar d'aclarir els fets ocorreguts.

En concret, el presumpte autor hauria falsificat el document durant el temps en el qual va estar percebent aquesta pensió a fi de seguir lucrant-se econòmicament d'ella malgrat la defunció del beneficiari.

Els agents del Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica de Policia Judicial de la Comissaria de Benidorm van posar els fets en coneixement del Ministeri d'Exteriors belga, a través del seu consolat, per a informar de les irregularitats i per a sol·licitar el cessament de la pensió a favor de la difunta beneficiària.

El detingut, de nacionalitat belga i de 48 anys, amb antecedents previs, ha sigut posat a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia d'Alacant imputat per un presumpte delicte d'estafa i falsedat documental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento