Comunitat Valenciana

El PSPV insta a evitar els "fanatismes" en el debat sobre l'ampliació del Port

El portaveu del PSPV a València i regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha cridat aquest dilluns a "recuperar el clima de consens i evitar els fanatismes" en el debat sobre l'ampliació del Port, després de l'informe de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que avala que el projecte compleix la legislació ambiental.
Archivo - Arxiu - Una dona observa al portacontenidors MSC l'Havre hores després de la seua arribada al Port
Archivo - Arxiu - Una dona observa al portacontenidors MSC l'Havre hores després de la seua arribada al Port
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Una dona observa al portacontenidors MSC l'Havre hores després de la seua arribada al Port

En un comunicat, ha reaccionat així a la postura de l'alcalde, Joan Ribó (Compromís, que governa en la ciutat al costat del PSPV), que ha tornat a mostrar els seus dubtes sobre l'ampliació i ha llevat importància al pronunciament europeu perquè "és una comissió: ni més ni menys".

Sanjuán ha defès la posició dels socialistes valencians respecte al Port de buscar "una fórmula que no obligue a la gent a triar entre medi ambient o llocs de treball" i així la ciutat dispose d'una infraestructura "tan competitiva com a sostenible". "Ho hem dit moltes vegades. Cal plantejar un nou port que millore la situació actual i la seua relació amb la ciutat", ha asseverat.

Al seu juí, els polítics tenen l'obligació de formular propostes que respecten el medi ambient i que alhora siguen capaços de generar desenvolupament econòmic i treball: "I en això estem des del principi en el Partit Socialista i cada vegada, afortunadament, està més gent".

El PSPV va portar al ple una moció alternativa que cridava a treballar per la descarbonitzación del port de València fins a aconseguir l'objectiu de zero emissions abans de 2030, ha recordat com a exemple.

"Qualsevol intervenció del Port ha de tindre un impacte mediambiental nul. És més, hauria de servir per a recuperar l'espai retrocedit per les platges i aprofitar l'oportunitat per a donar solucions definitives a les platges del sud de la ciutat. No és una bona opció quedar-se com estem ara i no fer res perquè la situació ja és greu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento