Comunitat Valenciana

Giner (Cs) insta a tots els grups municipals a condemnar en el ple la corrupció a partir del cas Azud

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, instarà a tots els grup municipals del consistori -Compromís i PSPV, en el govern, i PP i Vox al costat de Cs, en l'oposició- a condemnar, en el ple ordinari del pròxim dijous i a partir de les novetats i últimes detencions en el marc del cas Azud, la corrupció.
El potavoz de Cs en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, en una imatge d'arxiu.
El potavoz de Cs en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, en una imatge d'arxiu.
CS
El potavoz de Cs en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, en una imatge d'arxiu.

Giner, que ha considerat que aquesta és "una xacra que està erosionant greument la legitimitat de la democràcia", ha anunciat, en un comunicat, que demanarà que eixa condemna es faça recolzant una declaració institucional.

"El cas Azud ha tret a la llum una presumpta trama de corrupció política que implica a l'Ajuntament de València. Per açò creiem urgent que tots els partits que conformen la corporació municipal reafirmen el seu compromís contra la corrupció en totes les seues formes", a més de posar "la transparència, la rendició de comptes i la participació en el centre de les nostres agendes locals i globals", ha plantejat.

Fernando Giner ha demanat que Compromís, PSPV, PP i Vox s'unisquen al costat de Cs, contra aquesta "xacra". "València és en els últims anys, lamentablement, un dels epicentres de corrupció protagonitzada pels principals partits. La preocupació per la corrupció ha generat desafecció entre els ciutadans cap als polítics i cap a la vida institucional en general", ha agregat.

El portaveu de Cs ha al·ludit al cas Gürtel, "en el qual els tribunals van condemnar per primera vegada a una formació política com a partícip a títol lucratiu d'un delicte de corrupció", i al cas dels Eros a Andalusia, "en el qual l'Audiència Provincial de Sevilla va considerar a dos expresidents de comunitat autònoma i a diversos exministres del Govern responsables d'una xarxa fraudulenta que s'aprofitava de les ajudes públiques concedides a empreses en situació de crisi".

"A nivell local, en els últims anys, hem sigut testimonis de dos operacions contra la corrupció com són l'operació Taula i, recentment, l'operació Azud. En eixes actuacions, la UCO ha registrat dependències municipals" a València", ha subratllat Giner.

"GOVERNANÇA MULTINIVELL"

El responsable de Cs ha asseverat que enfront de la corrupció, els objectius "no poden aconseguir-se només mitjançant accions individuals" i ha defès "un nou enfocament de governança multinivell en el qual els governs locals i nacionals complementen la seua acció i on la transparència i el diàleg constructiu entre el sector públic, el sector privat i la societat civil siguen constants".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento