Comunitat Valenciana

Cs demana un "pla urgent per a salvar l'estiu", més ajudes directes i baixar l'IVA al quatre per cent

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Ruth Merino, ha exigit un pla urgent per a salvar el sector turístic de cara a l'estiu, que contemple, entre altres mesures, més ajudes directes, baixar l'IVA al quatre per cent o l'engegada d'un segur sanitari.
La portaveu de Cs en Les Corts, Ruth Merino
La portaveu de Cs en Les Corts, Ruth Merino
Jorge Gil - Europa Press
La portaveu de Cs en Les Corts, Ruth Merino

Merino, que s'ha desplaçat a Fitur per a recolzar a un sector "fonamental per a la nostra economia", ha subratllat que "la Comunitat Valenciana és una destinació segura" i ha lamentat que "aquest sector està travessant una situació dramàtica, amb pèrdues d'uns 1.000 milions d'euros".

"El turisme necessita certesa, suport i un pla de rescat per a salvar l'estiu", ha afegit la portaveu parlamentària, al mateix temps que ha explicat el decàleg de mesures urgents de Ciutadans.

La formació ha proposat, entre uns altres, reconéixer al sector turístic com a pilar fonamental en l'economia valenciana, augmentar les ajudes directes, reclamar les dosis de la vacuna que corresponen, agilitzar el procés de vacunació, incloure en el pla de vacunació a tot el personal del sector.

També contractar una pòlissa d'assegurances d'assistència sanitària per als turistes internacionals, impulsar l'ús de l'APP Radar Covid, incrementar les proves de detecció, aprovar un pla de turisme permanent i instar el Govern a baixar l'IVA al quatre per cent i a engegar un Bo Turístic Nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento