Comunitat Valenciana

El jurat dels Premis Rei Jaume I es reunirà el 7 i 8 de juny per a estudiar prop de 200 candidatures

Els pròxims 7 i 8 de juny se celebrarà a València la tradicional Reunió de Jurats que decidirà les sis persones guardonades de la 33 Edició dels Premis Rei Jaume I 2021, d'entre les 200 candidatures que s'han rebut per a les diferents categories d'Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor.

Enguany, el jurat dels guardons estarà compost per prop d'un centenar de persones, de les quals 22 són Premi Nobel en diferents disciplines. En funció de l'evolució de l'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19, les reunions dels jurats se celebraran presencialment o per videoconferència, segons ha explicat la fundació Premis Rei Jaume I en un comunicat.

Fins al tancament de termini de presentació de candidatures, el passat 5 d'abril, es van rebre en la seu de la Fundació prop de 200 candidatures, amb un 20% de dones entre elles. Destaca la categoria de l'Emprenedor amb un total de 50 aspirants o Investigació Mèdica amb 41 candidats i candidates.

La resta correspon a 34 en la modalitat d'Investigació Bàsica, 11 en Economia, 20 al Medi Ambient i 38 en Noves Tecnologies. Entre les persones remitents es troben "prestigiosos/es professors/es d'universitats, institucions acadèmiques i investigadors de centres d'investigació nacionals", ha avançat la fundació.

La Reunió de Jurats és l'única cita d'Europa que reuneix un nombre tan considerable de Premis Nobel. A més, com cada any, el jurat comptarà amb la presència dels principals empresaris i empresàries del país com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento