Comunitat Valenciana

Detinguts dos responsables d'una empresa per falsificar PCR per a eixides d'Espanya dels seus empleats

Agents de la Guàrdia Civil han detingut al propietari i a una responsable d'una empresa i investiguen un treballador més per presumptament falsificar informes PCR per a permetre les eixides del territori nacional de treballadors, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Els presumptes autors dels fets suposadament oferien i falsificaven informes mèdics amb resultats de proves PCR negatives als seus empleats per als viatges que havien de realitzar a tercers països.
Guarcia civil en tasques d'investigacion
Guarcia civil en tasques d'investigacion
GUARDIA CIVIL
Guarcia civil en tasques d'investigacion

Components de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Carlet, en el marc de l'operació 'Demico', investiguen tres persones, dos homes i una dona, d'entre 22 i 48 anys, per un delicte de falsedat documental relacionada per l'ús d'informes mèdics fraudulents. D'ells, s'ha detingut el propietari i a la persona que gestionava els desplaçaments.

Els agents van iniciar al març una investigació centrada en una empresa de la localitat de l'Alcúdia, després de tindre coneixement de "certes irregularitats" en els informes PCR que els empleats de la companyia estaven utilitzant per a viatjar a tercers països, en els quals era necessària eixa documentació.

Aquests documents eren suposadament expedits de manera fraudulenta modificant les dades personals del pacient en informes autèntics d'una xarxa sanitària d'hospitals. Els investigadors, en col·laboració amb el departament jurídic del grup d'hospitals de València, van arribar a la conclusió que els documents investigats havien sigut manipulats i no corresponien els nombres d'història clínica a cap empleat de l'empresa.

Realitzades gestions amb les operadores dels diferents vols contractats per l'empresa investigada, les companyies van ratificar que se sol·licitava la prova PCR com a requisit "inexcusable" amb anterioritat a l'embarque.

Alguns dels empleats que van realitzar els viatges van aportar manifestacions "contradictòries", encaminades a "entorpir" la investigació i generar un escenari de suposat compliment estricte de la normativa sanitària covid-19. Les declaracions, una vegada investigades, van corroborar els fets delictius, per la qual cosa es presumeix una pràctica "generalitzada" en eixa empresa.

Finalitzades les investigacions per part dels agents, es va poder determinar la presumpta falsificació dels documents i el seu ús, la qual cosa va donar com resultat la detenció del propietari de l'empresa investigada, la responsable de la gestió documental dels viatges i la investigació d'un dels empleats que va viatjar amb documentació falsificada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento