Comunitat Valenciana

ANPE exigeix "garanties" perquè la reducció d'hores lectives dels docents no supose majors ràtios ni burocràcia

El sindicat ANPE reclama que la reducció d'hores lectives dels docents aprovada pel Consell "repercutisca a millorar la qualitat educativa". Per a açò, exigirà garanties perquè la mesura -"que arriba amb anys de retard", subratlla- "no es traduïsca en augment de ràtios ni en increment en les tasques burocràtiques del professorat".

La Generalitat ha anunciat la reducció horària de la jornada lectiva del personal docent a partir del curs 2021-22. D'aquesta manera, mantenint-se les hores de dedicació setmanal, quedarà fixada en 23 hores lectives per al professorat en Infantil i Primària i de 18 hores lectives per a la resta d'ensenyaments.

ANPE adverteix que "no es detalla si existeix dotació pressupostària aprovada que permeta dur a terme la mesura amb l'increment de plantilla necessari", al mateix temps que recorda que és "fruit de l'acord firmat per la Conselleria i els sindicats el passat mes de juliol".

Aquest sindicat no va firmar aquest acord perquè "la Conselleria oferia aquesta reducció a canvi de donar-li carta blanca en l'organització i desenvolupament del curs 2020-2021 que tanta problemàtica i dificultats ha comportat".

A més, afigen des d'ANPE, "perquè suposava incomplir un acord previ de l'any 2019, pel qual s'havia compromès a restituir les 18 hores lectives del professorat de Secundària i altres cossos per al curs 2020-2021". Finalment, esgrimeix que va exigir també la reducció en Infantil i Primària, tal com recomana la Llei de millora de les condicions per a l'acompliment de la docència de març de 2019, ja per a aquest curs 2020-2021.

En qualsevol cas, l'organització considera que aquestes reduccions en les jornades lectives dels docents de la Comunitat Valenciana "arriben amb retard respecte a altres Comunitats Autònomes com Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Extremadura, Galícia o Navarra, que ja van fixar l'horari del professorat de Secundària i altres cossos en 18 hores lectives, o com Galícia, on ja han tingut reduccions de fins el 21 hores lectives en Infantil i Primària".

ANPE exigirà "negociar la modificació del decret que regula la jornada lectiva del professorat de la Comunitat Valenciana i continuarà exigint la reducció de la ràtio en tots els nivells i en tots els centres així com la rebaixa de la tasca burocràtica dels docents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento