Comunitat Valenciana

L'1 de Maig adopta el format híbrid: torna al carrer amb concentracions simbòliques i agafa força en xarxes socials

La celebració de l'1 de Maig tornarà a recuperar el carrer enguany, encara que ho farà de forma limitada, sense les habituals manifestacions multitudinàries. En 2020 la irrupció de la pandèmia de la Covid-19 va obligar els sindicats a portar la mobilització al món digital. Ara, amb la millora de les dades sanitàries, CCOO PV i UGT-PV fan un pas més i s'atreveixen amb el format híbrid: convoquen concentracions "simbòliques" d'assistència limitada i fan una crida a participar a través de les xarxes socials amb etiquetes com #AhoraTocaCumplir.
El secretari d'Organització d'UGT-PV, Tino Calero, i el secretari d'Organització de CCOO PV, Rafael Córdoba
El secretari d'Organització d'UGT-PV, Tino Calero, i el secretari d'Organització de CCOO PV, Rafael Córdoba
UGT-PV
El secretari d'Organització d'UGT-PV, Tino Calero, i el secretari d'Organització de CCOO PV, Rafael Córdoba

Sota el lema 'Ara toca complir, un país en deute amb la seua gent treballadora', CCOO PV i UGT-PV conviden a celebrar el Dia del Treballador per a reivindicar el "reforç" de polítiques que avancen cap a un model econòmic i social "més just" i el reforç els servicis públics.

Així ho han avançat aquest dimarts el secretari d'Organització de CCOO PV, Rafael Córdoba, i el secretari d'Organització d'UGT-PV, Tino Calero, durant la presentació de les accions que es duran a terme amb motiu del Primer de Maig.

"Si aquesta crisi ha constatat una cosa és la necessitat de comptar amb servicis públics potents", ha subratllat Calero, qui ha remarcat el paper dels treballadors en l'àmbit sanitari, en educació, servicis socials, forces i cossos de seguretat, supermercats, logística, neteja, centres de majors o treballadors de tasques administratives o de gestió en les administracions públiques.

Ara, en un "escenari d'eixida de la crisi", en el qual les administracions estan destinant una "quantitat ingent de recursos" per a polítiques que faciliten l'eixida de la crisi, el responsable de CCOO PV ha exigit que els sindicats puguen "continuar participant en el procés de gestió d'eixida de la crisi".

En aquest sentit, el Primer de Maig serà un dia per a reivindicar l'engegada de mesures i projectes que permeten eixida més sostenible de la crisi. Per a açò, es reclamarà també la derogació de la Reforma Laboral de 2012, que es garantisca el sistema públic de pensions i la seua revaloració, i la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

En clau valenciana, la cita recordarà la necessitat de reformar el Sistema de Finançament Autonòmic. "Els valencians reben 230 euros de renda per càpita per davall de la mitjana d'Espanya" i aquest "dèficit de finançament ens situa en desavantatge respecte a altres territoris", ha recordat Calero.

LA PANDÈMIA, "PUNT D'INFLEXIÓ"

Per al secretari d'Organització de CCOO PV, Rafael Córdoba, la pandèmia ha de suposar un "punt d'inflexió" a partir del com avançar en la negociació cap a un nou marc de relacions laborals, un nou estatut de treballadors del segle XXI que aborde els "nous reptes": la digitalització de l'economia i la transició cap a un model energètic més ecològic.

Precisament, arran de la Covid-19, els treballadors "essencials" cobraran protagonisme en les mobilitzacions de l'1 de Maig, però no solament des del punt de vista "moral" sinó des del punt de vista de "drets laborals", ha remarcat.

LES MOBILITZACIONS, A LES 11.00 HORES

Les mobilitzacions de l'1 de Maig estan convocades a les 11.00 hores. Podran assistir entre 100 i 300 persones, segons l'espai del que es dispose. En el cas de la ciutat de València la concentració tindrà lloc en la Plaça de l'Ajuntament; a Castelló serà en la Plaça de Maria Cristina; a Alacant en la Rambla de Méndez Núñez; a Alcoi en la Plaça d'Espanya; i a Elx serà en el Passeig de l'Estació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento