Comunitat Valenciana

L'autobiografia del creador de 'El Petit Príncep' arriba al Teatre Olympia per a mostrar "l'invisible als ulls"

L'obra de teatre musical 'Antoine', que relata l'autobiografia del creador de 'El Petit Príncep', comença la seua gira per Espanya i tria València com a primera destinació, on romandrà en el Teatre Olympia de la capital des d'aquest dijous fins al 18 d'abril.
Un dels actors protagonistes, durant l'entrada gràfica de l'obra de Teatre Musical 'Antoine', en el Teatre Olympia, a 8 d'abril de 2021, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Un dels actors protagonistes, durant l'entrada gràfica de l'obra de Teatre Musical 'Antoine', en el Teatre Olympia, a 8 d'abril de 2021, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press
Un dels actors protagonistes, durant l'entrada gràfica de l'obra de Teatre Musical 'Antoine', en el Teatre Olympia, a 8 d'abril de 2021, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).

L'autor i director de l'obra és Ignasi Vidal, mentre que la idea original i la producció executiva està a càrrec de Dario Regattieri, CEO de l'agència beon. Worldwide.

'Antoine' és una autobiografia poètica que reflecteix la complexa humanitat del seu autor, Antoine de Saint-Exupéry. Un avançat al seu temps que va donar vida a una obra universalment coneguda i que es va convertir en el segon llibre més traduït en el món després de la Bíblia, 'El Petit Príncep'. L'obra representa l'unió que va existir entre l'autor i el personatge principal del llibre.

"El que plantegem és una sèrie de paral·lelismes entre els personatges que apareixen en el llibre i els personatges de la vida real d'Antoine de Saint-Exupéry", explica l'autor i director de l'obra, Ignasi Vidal.

Vidal relata que, després de l'encàrrec de Regattieri per a escriure l'obra, va viatjar fins a França per a "descobrir més coses sobre la vida d'Antoine Saint-Exupéry i fins i tot parlar amb el biografo francés". "Tot un procés que al final em porta a escriure la vida de Saint-Exupéry i la gestació de la seua obra més coneguda, que és el 'Petit Príncep', al mateix temps", explica en declaracions a Europa Press.

"Com a resultat tenim un musical bastant fresc, però que posa en escena molt clarament el pensament evolucionadíssim d'aquest home en l'època en la qual li va tocar viure", afig.

Entre els actors es troben Javier Navares, que interpreta el paper d'Antoine i que estarà acompanyat de Shuarma, cantant del grup Elefants, en el paper de 'El Petit Príncep'. En l'elenc d'actors podrem gaudir del treball de Beatriz Ros, que interpreta a Consuelo, Alberto Vázquez, Marta Emes, Paula Montcada i Víctor Massán.

La mítica banda Elefants ha sigut l'encarregada de compondre la música d'aquesta obra, donant motiu a Shuarma, el seu protagonista, a donar veu a les cançons de l'obra.

"LA SEUA MAJOR PARTICULARITAT ERA LA SEUA PASSIÓ"

L'actor que dóna vida a Antoine, Javier Navares, relata que interpretar al personatge és un "repte cada dia", però "no un repte excessivament difícil", admet. "Açò és perquè era un tipus bastant pla, molt senzill i la major particularitat que tenia era la seua passió", explica.

"La seua personalitat entronca bastant amb el meu caràcter, compartim algunes coses i la veritat és que està sent molt interessant. Encara que sone utòpic, amb cada funció vaig descobrint coses noves del personatge i és una aventura", explica Navares.

Navares admet no coneixia la vida personal de l'autor de 'El Petit Príncep' fins que va començar a preparar l'espectacle i reconeix que "li va impressionar". "Té una vida apassionant, destaca la seua relació amb les dones, amb els animals, amb l'avió i amb el desert. És interessantíssim", explica.

Al llarg de l'obra, el personatge de Navares s'intercanvia amb el de 'El Petit Príncep', interpretat per Shuarma. "Anem una mica de la mà, els dos som l''alter ego' de l'altre i viceversa. Hi ha paraules que diu el Petit Príncep que estan posades en la meua boca i al revés", explica l'actor.

UNA VENDA D'ENTRADES "MOLT ANIMADA"

'ANTOINE' va començar la seua marxa en el Teatre Alcázar Cofidis de Madrid a la fi del mes de novembre de 2020 i, després de l'èxit obtingut, va continuar el seu vol per la capital aterrant en el Teatre EDP Gran Via fins al passat 24 de gener.

Després d'açò, l'obra arriba al teatre Olympia de la capital, un teatre amb més de 100 anys d'història, per a convidar als valencians a "reflexionar sobre els aspectes més rellevants de la vida, fins i tot per a entendre allò que és invisible a la vista".

Vidal explica que l'elecció de València com a primera destinació té un "significat molt especial" per "la relació familiar tan estreta que tinc amb la ciutat, a més de pel propi teatre". "El meu pare era empresari teatral i va treballar amb la família Fayos molts anys", relata.

Malgrat no tindre accés a les dades de venda d'entrades, l'autor i director de l'obra explica que "a pesar dels temps que corren, la gent s'ha animat a comprar entrades". "Ahir em van dir que la venda està molt animada, la qual cosa és una bona notícia", explica.

Des de l'organització asseguren que aquesta obra de teatre musical és una "aposta pel teatre segur", per la qual cosa "les funcions seguiran un estricte protocol amb totes les mesures de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento