Comunitat Valenciana

CSIF insta Educació a augmentar el personal de reforç per a alumnat amb TEA en els centres educatius valencians

El sindicat CSIF insta Conselleria d'Educació al fet que incremente la dotació de personal de reforç i de mitjans per a atendre a l'alumnat amb trastorn de l'espectre autista (TEA) diagnosticat tant en els centres d'educació especial com en els ordinaris de la Comunitat Valenciana.
Archivo - Arxive - Imatge d'arxiu d'un aula
Archivo - Arxive - Imatge d'arxiu d'un aula
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Archivo - Arxive - Imatge d'arxiu d'un aula

Sobre aquest tema, recalca, en un comunicat, que la celebració el 2 d'abril del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme ha de suposar un recordatori per a la Generalitat amb la finalitat de prestar més suport a aquest col·lectiu, que s'ha vist molt afectat per la pandèmia, sobretot en els mesos de confinament.

CSIF explica que a la Comunitat Valenciana existeixen al voltant de 6.000 alumnes amb TEA diagnosticat en les aules, la major part d'ells escolaritzats en centres ordinaris amb suport d'especialistes.

No obstant açò, desenvolupen la seua etapa escolar amb una necessitat real de més personal especialista d'atenció a la diversitat en els centres educatius, com a orientadors, professorat de servicis a la comunitat, docents de pedagogia terapèutica i audició i llenguatge.

A més, el sindicat insisteix que els departaments i equips d'orientació han de comptar amb tots els professionals necessaris i incloure les noves figures que es requereixen per a atendre degudament a aquest alumnat.

La central sindical posa l'accent que "en l'àmbit educatiu s'ha de promoure la inclusió escolar i l'èxit acadèmic de l'alumnat amb TEA mitjançant l'especialització, innovació i flexibilització de les modalitats d'escolarització al llarg de totes les etapes de la vida".

El sindicat recalca que la situació milloraria amb més recursos en equips de detecció precoç, en plans d'atenció individualitzada o en les denominades aules CyL (Comunicació i Llenguatge).

CSIF també subratlla la importància de reforçar les plantilles d'especialistes en l'àmbit sanitari, en servicis com a psiquiatria, psicologia, treballadors socials, infermeria, TCAE, celadores, personal de teràpia ocupacional, fisioterapeutes i logopedes. "El diagnòstic precoç, la investigació i les intervencions adequades en cada cas són vitals per al creixement i el desenvolupament de les persones amb autisme", insisteix el sindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento