Comunitat Valenciana

Les vendes del sector servicis cauen un 11,6% al gener a la Comunitat Valenciana

Les vendes del sector servicis han caigut un -11,6% al gener a la Comunitat Valenciana pel que fa al mateix mes de 2020, 4,5 punts per davall de la baixada mitjana nacional (-16,5%), segons dades difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Terrassa de la Marina de València
Terrassa de la Marina de València
LA MARINA DE VALÈNCIA
Terrassa de la Marina de València

A Espanya, el sector servicis va registrar un descens de la seua facturació del 16,5% el passat mes de gener respecte al mateix mes de 2020, ampliant en quasi 8 punts la caiguda que va experimentar al desembre (-8,7%).

Amb el descens de gener, els servicis encadenen 11 mesos consecutius de reculades interanuals com a conseqüència de la pandèmia i els seus efectes sobre l'economia.

Els sectors més afectats per aquesta crisi continuen sent els relacionats amb el turisme i l'hoteleria. Així, les majors caigudes interanuals de la facturació es produeixen en les activitats d'agències de viatge i operadors turístics (-85,3%), servicis d'allotjament (-80,7%) i transport aeri (-70,5%).

En termes mensuals i en dades corregides d'estacionalitat i calendari, el sector servicis va registrar al gener una reculada mensual de la seua facturació del 3,9%, la seua major caiguda des del passat mes d'abril.

Aquest descens de la facturació mensual es deu a la disminució de les vendes tant del comerç (-1,8%), com dels altres servicis, que van facturar un 5,3% menys.

Dins dels altres servicis, l'hoteleria va registrar la major caiguda de les vendes, amb un desplome del 16,6% respecte al mes de desembre, notant així l'efecte de les restriccions adoptades per les diferents comunitats per a frenar els contagis.

Malgrat l'efecte dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTE), l'ocupació en el sector servicis va retrocedir al gener un 4,6% en taxa interanual, tres desenes més que al desembre, destacant novament la caiguda de l'ocupació en l'hoteleria (-16,7%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento