Comunitat Valenciana

La desestimació de l'últim recurs aclareix el camí a l'anhelada reforma de la plaça de la Reina de València

Figuración virtual de la plaza de la Reina, con la catedral al fondo, tras su reurbanización.
Figuració virtual de la plaça de la Reina, amb la catedral al fons, després de la seua reurbanització.
20MINUTOS.ES
Figuración virtual de la plaza de la Reina, con la catedral al fondo, tras su reurbanización.

L'anhelada reurbanització de la plaça de la Reina, que suposarà la reforma integral d'aquest emblemàtic enclavament de València, en ple cor de la ciutat i en el qual es troben la catedral i el campanar del Micalet, ha fet un pas definitiu amb la desestimació de l'últim recurs presentat per una de les empreses.

Segons han informat aquest dimecres des de l'àrea de Mobilitat Sostenible, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha comunicat aquest matí a l'Ajuntament de València la desestimació de l'últim dels recursos presentats a l'adjudicació de les obres de la plaça de la Reina, de manera que el procés que està portant avant el servei de Contractació pot avançar ja en els seus últims tràmits abans que en unes setmanes s'inicien per fi les obres gestionades pel servei de Mobilitat Sostenible.

La unió temporal d'empreses (UTE) Edifesa Collosa va resultar l'adjudicatària el passat mes de juny de 2020 de les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina i del seu aparcament subterrani per un import de 8.910.802 euros (IVA no inclòs), però durant la seua tramitació es van presentar tres recursos que han paralitzat el procediment fins que s'ha resolt que tot es va fer correctament.

"Com estàvem segurs que anava a succeir, finalment el tribunal ha confirmat la bona faena dels tècnics de Mobilitat Sostenible", ha apuntat el regidor responsable de l'àrea, Giuseppe Grezzi, per a afegir que "això ens deixa ja a les portes de l'inici de les obres, que suposaran una nova fita en la transformació, millora i posada en valor del patrimoni històric de la ciutat i el seu centre històric. Un treball que vam emprendre fa ara poc més de cinc anys recuperant l'espai públic enfront de la Llotja i el Mercat Central i hem continuat amb multitud d'actuacions de tota mena, des del Pont de Sant Josep, les places de Rojas Clemente o Sant Marcel·lí, o el mateix epicentre de la Plaça de l'Ajuntament".

Així doncs, el procés continuarà en els pròxims dies amb diversos tràmits entre els quals destaquen fonamentalment la formalització del contracte i l'aprovació del Pla de Seguretat i Salut. Comptant amb ells, les obres començaran en breus setmanes, apunten des de Mobilitat, encara que hui encara no es puga establir la data exacta, que es coneixerà amb l'antelació necessària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento