El Govern agrupa 43 empreses moroses i de risc en una 'llista negra'

La Generalitat i els ajuntaments catalans tenen una llista negra de 43 empreses amb les quals no poden signar cap tipus de contracte, segons ha revelat a 20 minutos el Departament d'Economia. Un jutge les ha condemnades per no pagar impostos o no respectar riscos laborals, entre d'altres.

Segons fonts del Ministeri d'Economia, la majoria d'aquestes sancions s'imposen per incompliment de riscos laborals o per impagament d'impostos o la quota patronal a la Seguretat Social. En altres casos, s'ha incorregut en falsedat documental.

En la majoria, el vet per contractar-los es manté durant cinc anys, encara que varia entre l'any i els 10 mesos i els sis anys, per les companyies que han comès les infraccions més importants. El màxim són vuit anys.

Lligades a molts sectors

La majoria de les empreses suspeses temporalment (almenys 17) pertanyen al sector del totxo i es vinculen a aquesta branca econòmica: construcció, electricitat, serveis integrals, estructures metàl·liques, aire condicionat o ferreteria. N'hi ha més: seguretat, gestió de subvencions, material clínic, alimentació, vehicles o televisió.

Un exemple és el d'una empresa dedicada a l'alimentació que va deixar de pagar impostos entre el 1998 i el 2000 per un valor proper als 1,2 milions d'euros. Passats vuit anys, un jutge va dictar penes de presó i una multa de 3,7 milions. A més, se li va prohibir cap contractació pública durant tres anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento