Comunitat Valenciana

La Generalitat es queda amb Fira València i es farà càrrec de l'ús i el manteniment

  • El Consell i l'Ajuntament tanquen el traspàs de la institució amb una mutació sense pèrdua de patrimoni municipal.
  • L'administració autonòmica ha assumit el deute de 1.000 milions que arrosegava l'entitat des de feia anys.
Imatge de Fira València.
Imatge de Fira València.
GVA
Imatge de Fira València.

El Consell i l'Ajuntament de València han tancat aquest divendres l'acord pel qual Fira València passarà de mans municipals a autonòmiques, un canvi que es durà a terme mitjançant una "mutació demanial externa" que no suposarà pèrdua patrimonial per al consistori i que permetrà que la Generalitat, que ha assumit el deute de 1.000 milions de la institució firal, tinga la seua titularitat i es faça càrrec del seu ús i manteniment.

Així ho han indicat l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, i els consellers d'Hisenda, Vicent Soler, i Economia, Rafael Climent, després de la reunió que han mantingut en l'Ajuntament per a resoldre aquest model després de les reunions celebrades al llarg de les últimes setmanes entre tècnics de les dues administracions i a partir dels esborranys de propostes plantejats.

L'acord, que es formalitzarà en un conveni que hauran de ratificar els plens del consistori i del Consell, contempla la creació d'una comissió de seguiment, amb representants municipals i autonòmics per a abordar les "discrepàncies" que puguen donar-se i vigilar el compliment del pacte.

Aquest acord planteja que l'activitat principal de Fira València serà la firal, encara que podrà acollir altres compatibles i complementàries a aquesta, i precisa que incomplir-ho suposaria revertir la titularitat a l'Ajuntament.

Ribó, Soler i Climent, que han expressat la seua "satisfacció" i "alegria" pel consens assolit per a garantir el futur i la viabilitat de Fira València, han explicat que la subrogació en favor de la Generalitat es produeix també atenent l'arreplegat en la legislació aprovada el 2011, que deixa les competències firals en mans autonòmiques.

Els tres han coincidit a ressaltar el paper d'aquesta institució en l'economia de València i de la resta de la Comunitat Valenciana i han assegurat que es busca impulsar el recinte com a "element fonamental" d'ella i potenciar-ho en "la primera divisió de les fires internacionals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento