Comunitat Valenciana

El jutjat que investiga el patrimoni de Carlos Fabra admet la personació del PSOE en la causa com a acusació popular

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha admès la personació del PSOE com a acusació popular en la causa que investiga si l'expresident de la Diputació Carlos Fabra va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a l'eixida dels jutjats

Així, en una interlocutòria dictada pel jutge Jacobo Pin el 4 de febrer, s'admet la personació del partit polític en exercici de l'acció popular, quedant condicionada la mateixa a la prestació d'una fiança per import de 3.000 euros.

El jutge afirma que és "pertinent" accedir a la petició de personació del PSOE, atenent el moment processal en què se sol·licita, a fi del procediment i a la naturalesa de l'organització que sol·licita ser part, un partit polític.

Segons la resolució, pot admetre's que l'interés legal del PSOE a personar-se és en salvaguarda "dels interessos generals que es veuen afectats per la indubtable transcendència social dels fets investigats, que atempten paràmetres fonamentals que conformen la línia de flotació del nostre Estat Social i Democràtic de Dret i a la dignitat dels ciutadans".

D'altra banda, el jutge desestima les al·legacions formulades pel president del Grup Pamesa i del Vila-real CF, Fernando Roig, investigat en aquesta causa, en les quals s'oposava a aquesta personació, i assenyala que no poden ser ateses "ja que es tracta de meres al·legacions de part, exposant una sèrie de suposats requisits interns del partit polític interessat, amb referència als seus propis Estatuts, sense indicar quin extrem concret d'aquest s'incompleix amb la present sol·licitud de personació".

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló va obrir aquesta causa contra Carlos Fabra al juny del 2017, després de rebre una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.

La investigació tracta de determinar l'origen dels fluxos econòmics manejats directament o per mitjà de tercers per l'expresident de la Diputació i si eixos ingressos van poder respondre tasques d'intermediació realitzades durant l'exercici de càrrec públic.

El jutjat també investiga si es va produir una ocultació patrimonial mitjançant un entramat d'empreses i persones per a dificultar el cobrament del deute contret amb Hisenda després de la condemna penal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento