Ofereixen 1.350 pisos socials més barats i de lloguer fix

Són pisos protegits, però ni de compra ni de lloguer. Barcelona tindrà més de 1.350 habitatges amb dret de superfície, un règim que surt més barat que la resta de pisos de protecció i que permet a l'agraciat mantenir-lo 75 anys en propietat pagant una quota fixa mensual, que no augmenta al cap dels anys. Passat aquest període, torna a mans de l'Administració. A més, durant els primers 15 anys es poden recuperar els diners.

Pel fet que es pagui una mensualitat que no varia en funció de l'IPC i només durant els primers 25 anys d'ús, fa que sigui l'opció més econòmica de l'oferta actual, tant de protecció com, evidentment, del mercat lliure.

Aquesta fórmula existeix només a Barcelona, on ja se n'estan construint quatre promocions a Sant Andreu, Ciutat Vella, Sant Martí i Horta-Guinardó. Són 306 pisos, els primers dels quals estaran enllestits a finals del 2010.

Menys habitatges concertats

Segons fonts del Patronat Municipal de l'Habitatge, cada cop es prioritzarà més aquesta fórmula de pisos protegits en detriment dels habitatges concertats, els quals poden costar uns 240.000 euros per 60 metres quadrats de superfície.

De fet, actualment 659 pisos amb dret de superfície ja compten amb llicència d'obra. Suposen el 41,4% del total d'habitatges públics licitats a Barcelona (1.592).

Uns altres 391 pisos tenen ja un projecte fet, segons ha comprovat 20 minutos. I és que l'objectiu és arribar a final de mandat, l'any 2011, amb 800 pisos amb dret de superfície enllestits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento