Comunitat Valenciana

Compromís demana a À Punt informació sobre els seus mecanismes en xarxes per a bloquejar bots i trols

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, i el diputat de la coalició Josep Nadal han registrat aquest dilluns una pregunta dirigida a la direcció general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a saber quals són els mecanismes que té À Punt per a "comparar i comprovar" l'autoria dels missatges de la xarxa social Twitter i així "evitar que es done veu a bots i perfils trols i falsos" en programes informatius com 'A la Ventura'.

Així ho han manifestat els dirigents de Compromís després d'analitzar alguns dels perfils que van participar en el programa 'A la Ventura', on s'entrevistava al president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat la formació en un comunicat.

La també portaveu de Compromís en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en les Corts ha manifestat que "potser hem sigut espectadors de com es desenvolupa l'estratègia Trump" a la Comunitat Valenciana.

Àlvaro ha expressat la seua preocupació per que en la televisió pública "es puga donar veu a perfils que estan latents sense cap activitat durant molt de temps o que han sigut creats pocs dies abans de l'emissió d'aquest programa en concret".

Per açò, la coalició ha demanat informació sobre els criteris per a triar "uns tuits o uns altres". De la mateixa manera, Compromís vol conéixer si À Punt té un protocol establit per a identificar i bloquejar els perfils que amaguen trols o bots que "solament contribueixen a difondre missatges fake i malintencionats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento