Comunitat Valenciana

PP anuncia que es querellarà contra el germà de Puig i els seus socis si hi ha una investigació de Fiscalia de Castelló

La portaveu adjunta del PP en Les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit s'ha dirigit la Fiscalia de la Comunitat Valenciana i la de Castelló per a saber si han iniciat alguna investigació sobre les ajudes atorgades a productores vinculades a Francis Puig -germà del president de la Generalitat, Ximo Puig- i que, si és així, presentarà una querella en l'àmbit penal contra ell i els seus socis.

En roda de premsa, ha advertit que "Puig no pot seguir amagant-se" i "el PP va a arribar fins al final" després de la sanció imposada per la Comissió de Defensa de la Competència de la Conselleria d'Economia a una productora del seu germà i altres empreses vinculades per constituir un cartell que va pactar preus en el marc d'una licitació pública per a la contractació del servici de corresponsalies en À Punt. La radiotelevisió pública valenciana va ser qui va posar en coneixement aquesta situació en detectar-la.

Ortiz ha avançat que els servicis jurídics del PP estan en converses amb Fiscalia perquè "hi ha una interlocutòria del jutjat del contenciós-administratiu de Castelló que dona lloc a una sèrie de registres i intervencions de WhatsApp" relacionats amb la sanció de Competència, encara que "també hi ha una part reservada dins de l'expedient, enviada a la Fiscalia Anticorrupció i a l'Agència Tributària".

Per tant, els 'populars' volen saber si la Fiscalia de la Comunitat ho ha remès a la de Castelló i si aquesta ha emprès alguna investigació. "Si hi ha causa oberta de la part reservada, el PPCV es personarà en la causa, i si no la hi ha, iniciarà accions judicials perquè entenem que hi ha possible tràfic d'influències, negociació prohibida de funcionaris i prevaricació", ha asseverat.

"Estem assistint a una situació que portem denunciant des del 2016: són un càrtel creat per a aconseguir subvencions de tota índole i sense justificacions clares", ha recalcat Ortiz, per a recordar que Francis Puig està imputat i avançar que el PP va a demanar aquest mateix dilluns la paralització del contracte d'À Punt del lot de corresponsalies en les quals "estan implicades les empreses del germà del president i els seus socis".

És més, ha posat l'accent que no hi ha "cap garantia" que aquest concurs siga "net" i ha denunciat que "aquestes empreses, amb tota la picardia, han canviat el nom per a presentar-se (a l'adjudicació) com a Televisió Castelló".

Ortiz també ha garantit que el PPCV aportarà al Jutjat d'Instrucció 4 de València, en la seua ampliació de denúncia, contractes de l'Ajuntament de Morella (Castelló) de l'època en la qual Puig era alcalde, a més de tornar a reclamar la creació d'una comissió d'investigació en Les Corts sobre aquestes ajudes i de demanar l'expedient de Competència "des de l'inici".

"PUIG TÉ RESPONSABILITAT POLÍTICA"

Per tot açò, ha advertit que és un "assumpte greu" i que "el president s'equivoca si creu que amagant-se darrere de la Covid i de la borrasca 'Filomena' no li va a esguitar directament: té una responsabilitat política greu". "Hem hagut de barallar amb ungles i dents en el TSJ i hem aguantat pressions de tot tipus", ha emfatitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento