Comunitat Valenciana

Coronavirus.- L'oci nocturn valencià exigeix 50 milions en ajudes directes per a compensar deu mesos de tancament

L'Acampada de l'Oci Nocturn de la Comunitat Valenciana reclama ajudes directes per valor de 50 milions d'euros perquè les 1.500 empreses del sector "a la vora de la fallida" puguen compensar els deu mesos de tancament acumulat, mitjançant una aportació mitjana de 30.000 euros per a les pimes.
Cadires en la pista de ball d'una discoteca de Madrid, a Madrid (Espanya), a 3 de juliol de 2020.
Cadires en la pista de ball d'una discoteca de Madrid, a Madrid (Espanya), a 3 de juliol de 2020.
Joaquin Corchero - Europa Press
Cadires en la pista de ball d'una discoteca de Madrid, a Madrid (Espanya), a 3 de juliol de 2020.

Aquesta petició arriba després de la nova línia d'ajudes per a sectors afectats anunciada aquest dijous per la Generalitat, en espera de concretar-la amb la patronal i els sindicats.

En un comunicat, l'oci nocturn exigeix que en aquestes reunions es reconega "l'especial vulnerabilitat i patiment" del sector musical i els espectacles, "l'únic que està tancat per imperatiu legal i que durant els últims 10 mesos amb prou faenes ha treballat 10 setmanes, prestant servicis d'hoteleria i amb un 30% d'aforaments".

També demana la seua intervenció directa en tot el procés negociador davant aquestes condicions excepcionals "en les quals amb prou faenes un 25% de les pimes han pogut desenvolupar la seua activitat". Per a açò, aquesta assemblea composta per 33 associacions anuncia la seua constitució formal com a federació autonòmica.

En xifres, denuncia que el sector ha perdut el 85% de la seua activitat econòmica durant 2020, la qual cosa suposa "una reculada de 2.000 milions d'euros i unes pèrdues acumulades dels gastos fixos que no s'han pogut evitar de 275 milions".

El col·lectiu empresarial també urgeix respecte a l'administració autonòmica cap a tot el sector i la seua cadena de valor, que "des que es va iniciar la pandèmia ha sigut injustament assenyalat i ha sigut víctima de l'estigmatització empresarial i professional".

Com a últim exemple, rebutja "l'absurda prohibició dels dj, que manca de qualsevol evidència científica i justificació epidemiològica, la qual cosa suposa un autèntic greuge comparatiu amb el conjunt de l'activitat econòmica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento