Comunitat Valenciana

Puig endureix les mesures davant l'increment dels contagis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
GVA
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts set noves mesures davant l'evolució de la pandèmia de coronavirus en l'autonomia, que inclouen la prolongació del tancament perimetral de la Comunitat, al qual s'afegeix el tancament concret d'altres 26 municipis, i s'avança el 'toc de queda' nocturn a les 22.00 hores.

A més, es decreta el tancament de l'hostaleria en tota la Comunitat a les 17.00 hores, es prohibeix fumar en les terrasses dels establiments i en les taules no podrà haver-hi més de quatre comensals. Es redueix al 30 per cent l'aforament permès en tots els comerços i el nombre màxim de persones en les reunions socials seguirà sent de sis.

Així ho ha anunciat després d'una reunió de la Comissió Interdepartamental, i davant les últimes xifres d'evolució que reflecteixen una situació "greu i preocupant", amb un augment de la incidència d'un 17% en dues setmanes, un creixement de l'hospitalització del 52% i amb 196 morts en una setmana.

No obstant açò, aquestes mesures no afecten la 'tornada al col·le' ja que, segons ha avançat el president, els alumnes seguiran en les aules a partir del 7 de gener ja que els experts coincideixen que són espais segurs i "no podem deixar que el virus seguisca perjudicant el seu futur".

En aquest sentit, ha demanat als pares que confien en la seguretat dels centres, ha agraït a tota la comunitat educativa el seu treball "impagable" per a mantindre els centres oberts i ha apuntat: "Està en joc la igualtat i futur de la societat".

Entrada en vigor

Les mesures entraran en vigor a partir del dijous i fins al 31 de gener i ha anunciat per a aquest mateix dijous una reunió amb els agents socials per a concretar un pla d'ajudes amb els sectors més afectats amb la finalitat de protegir la salut, els treballs i a les empreses.

Els municipis afectats pel tancament perimentral, amb incidència "crítica" i durant 14 dies, són, en la província de Castelló: Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja i Xèrica; a Alacant: Alcoi, Castalla i Polop i a València: Llíria, Massanassa, Aiora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Xàtiva, Ontinyent, Sinarques, Quatretonda, Canals, Benigàmin, Xest, Moixent, Anna i Bonrepòs i Mirambel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento