Comunitat Valenciana

Mata veu marge per a negociar l'abaixada d'impostos que demana Cs malgrat les "reticències" dels seus socis

El síndic socialista, Manolo Mata, ha defès que fins al 23 de desembre hi ha temps per a negociar l'abaixada d'impostos que demana Cs en la llei de mesures fiscals o acompanyament als pressupostos de la Generalitat del 2021, una proposta on creu que hi ha "més reticències" per part de Compromís i Unides Podem, socis del PSPV en el govern valencià.
El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata
El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata

"És una qüestió de voluntat política", ha sostingut en els passadissos de les Corts a dos dies de la votació, després de la reunió privada que han mantingut aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, per a abordar l'abaixada fiscal.

Després que Cantó haja dit que l'acord està "quasi tancat", Mata ha coincidit que hi ha un pacte global perquè el grup 'taronja' done el seu suport a la Llei de Pressupostos, després de consensuar el fons Covid de 76 milions destinant el 10% d'una de les línies de cada Conselleria.

On veu més dificultats és en la llei d'acompanyament, amb "posicions oposades" respecte a l'abaixada presentada per Cs per al tram autonòmic de l'IRPF. Açò sí, ha destacat l'"avanç espectacular" aconseguit en les últimes setmanes des de la seua proposta inicial, en no 'tocar' impostos com patrimoni o successions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento