Comunitat Valenciana

Ford Almussafes reduïx l'ERTO una setmana en la planta de motors

  • La resta de departaments de la factoria continuarà amb les parades previstes en l'expedient iniciat.
  • El 6é ERTO de la fàbrica des de novembre del 2018 concloïa al desembre, però es va prorrogar fins al 31 de gener.
Oval de Ford.
Oval de Ford.
FORD
Oval de Ford.

La factoria de Ford Almussafes ha decidit reduir en una setmana l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTO) en la planta de motors, mentre la resta de departaments continuarà amb les parades previstes fins al 31 de gener. D'aquesta manera, les línies de muntatge de motors que tenien previst no treballar del 14 al 23 de desembre, finalment sí ho faran, del 14 al 21 de desembre, i únicament mantindran les parades els dies 22 i 23 d'aquest mes.

En el cas de les línies de mecanitzats de la planta de motors, es treballarà fins al dia 23 de desembre inclusivament, excepte la línia de blocs que mantindrà la parada del 14 al 23 de desembre.

Així ho ha traslladat la companyia en la reunió de la Comissió de Seguiment de l'ERTO actual, el sisé en la fàbrica valenciana des de novembre del 2018, que al principi concloïa al desembre però que posteriorment es va prorrogar fins al 31 de gener, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

"Punt d'inflexió"

El president del Comité d'empresa i portaveu d'UGT, Carlos Faubel, espera que aquesta notícia siga el "primer indicador" que per al pròxim anys es puga "abandonar la senda dels ERTO" en la fàbrica.

Faubel ha explicat que la fabricació de motors estén a una "estabilitat i millorança", a més s'ha produït un "repunt" en el marcat nord-americà que, juntament amb l'adjudicació del nou motor 2.0L GDI a la planta valenciana han permés acurtar l'ERTO.

Des d'STM, el seu portaveu Paco González espera que açò siga "un punt d'inflexió" i que aquesta notícia marque "l'inici de la recuperació en la demanda i les vendes de Ford València", malgrat "els complicats temps que vivim, en els quals sobretot prima la incertesa", ha agregat.

Per al portaveu de CCOO en Ford Almussafes, José Arocas, "sempre és positiu que es lleven dies d'ERTO" encara que ha retret a l'empresa que una vegada l'ERTO està negociat i en aplicació "cride de hui per a demà" canviant les dates.

En la mateixa línia s'ha pronunciat Mariano Bosch, de CGT, qui ha valorat la "bona notícia" que puge la producció però ha lamentat la "falta de planificació" de l'empresa amb "tants canvis de dies" d'ERTO. En tot cas, confia que l'any que vé "remunte la demanda" i la plantilla no es veja abocada a nous ERTO.

Per la seua banda, la planta de fabricació de vehicles continuarà amb les parades previstes els dilluns 7 i 21 de desembre, el dimarts i dimecres 22 i 23 de desembre, els dilluns i dimarts 4 i 5, 11 i 12 i 18 i 19 de gener i el dilluns 25 d'aquest últim mes, en total quasi un mes parada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento