Comunitat Valenciana

Berlanga protagonitzarà les projeccions per a estudiants de la Mostra de València

  • La pròxima edició del festival se celebrarà a l'octubre del pròxim any 2021.
  • Amb aquesta iniciativa s'unirà l'esdeveniment amb l'any dedicat al cineasta.
Juan Diego, Concha Velasco i Luis García Berlanga
Juan Diego, Concha Velasco i Luis García Berlanga
REMITIDA MOSTRA DE VALÈNCIA
Juan Diego, Concha Velasco i Luis García Berlanga

La 36 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 15 al 24 d'octubre del 2021, s'unirà a les celebracions per l'Any Berlanga dedicant al genial mestre per mitjà de la seua secció per a estudiants.

D'aquesta manera, l'apartat 'La Mostra dels Instituts' dedicarà les projeccions matinals concertades amb centres d'ensenyament a pel·lícules del director valencià, com 'La vaquilla', 'Los jueves, milagro' o 'Calabuch', entre unes altres, avança l'organització en un comunicat.

Com en anys anteriors, les sessions aniran acompanyades d'una guia didàctica que contextualitzarà cada títol i proposarà temes de debat en l'aula entorn de la figura de Berlanga, el context social de les pel·lícules i els temes més importants que aborden.

"Mostra de València sempre ha tingut molt present entre els seus objectius el de la creació de nous públics a través del treball en col·laboració amb els centres d'ensenyament, i creiem que l'Any Berlanga és una excel·lent oportunitat perquè joves valencians i valencianes accedisquen per primera vegada a l'obra del nostre cineasta més universal", declara la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Gloria Tello.

El festival espera així el 2021 poder comptar de nou amb la presència d'estudiants en les sales. Enguany, a causa de les restriccions derivades de la pandèmia, La Mostra dels Instituts ha pres el format online, proposant una sèrie de trobades via streaming, encara actives, en els quals l'equip del festival imparteix una sèrie de xarrades als estudiants sobre els nous models de consum audiovisual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento