Comunitat Valenciana

Una empresa valenciana llança una PCR 'fast' per a hospitals amb resultats en 40 minuts

  • El sistema manté el nivell de sensibilitat i especificitat de la PCR convencional, segons els seus creadors.
  • Està pensat per a ser utilitzat en entorns mèdics, hospitalaris i assistencials,
Material i hisops per a realitzar proves PCR
Material per a realitzar proves PCR
AYUNTAMIENTO DE ZARAGOZA / MIGUE
Material i hisops per a realitzar proves PCR

L'empresa valenciana Ascires Sistemas Genómicos llança la nova 'PCR Fast Point-of-care', una prova dissenyada per un equip d'investigadors espanyols que permet conéixer si una persona està infectada per la Covid-19 en 40 minuts i en el mateix punt d'atenció al pacient, amb l'objectiu d'agilitzar la presa de decisions en hospitals.

Aquest sistema manté el nivell de sensibilitat i especificitat de la PCR convencional, amb una reducció del cost a la mitat i del temps d'obtenció del diagnòstic de 120 minuts a 40 minuts, destaca la companyia.

'PCR Fast' està indicada per a entorns mèdics, hospitalaris i assistencials, ja que facilita la classificació i triatge dels pacients pendents de sotmetre's a una revisió, operació o intervenció.

La reducció de temps es va aconseguir gràcies a un nou procediment que optimitza l'extracció tradicional de l'ARN del virus. "A partir d'una xicoteta mostra biològica del tracte respiratori, emprem uns reactius molt potents que ens permeten accedir a les molècules d'ARN del virus de manera molt més directa", exposa Antoni Matilla, assessor en genòmica de la Fundació QUAES, impulsada pel grup.

D'aquesta manera, a través del processament de la mostra en un termociclador, la PCR és capaç de detectar el material genètic del virus SARS-CoV-2, responsable de la Covid-19, sense necessitat que siga transportada a un laboratori genètic per al seu processament.

Aquesta prova és una evolució de la primera PCR desenvolupada a l'abril per Ascires en col·laboració amb el servici de Microbiologia de l'Hospital Clínic de València. "El nostre equip ha fet un important esforç en matèria de transferència tecnològica i científica per a optimitzar la nostra PCR original a nivell de costos i de terminis", ressalta la directora de Sistemas Genómicos, Mayte Gil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento