Comunitat Valenciana

Detinguts els autors de les agressions a sis agents en una trobada de futbol a Pego

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut aquest dimarts a altres huit persones com a presumptes autors de l'agressió a sis agents, després d'una pertorbació de l'orde públic que va tindre lloc diumenge passat 18 d'octubre, en la localitat de Pego (Alacant), segons ha informat l'Insttuto armat en un comunicat.
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla
GUARDIA CIVIL-ARCHIVO
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla

Als huit detinguts se'ls atribueix els delictes de lesions, atemptat a agents de l'autoritat, amenaces i desorde públic. La investigació, la qual el seu objectiu era aclarir l'agressió patida pels agents el dia 18 d'octubre, es va iniciar després de la detenció d'un dels responsables l'endemà del succés.

Els fets es remunten al passat diumenge, dia 18 d'octubre, quan agents de la Guàrdia Civil de Pego es trobaven realitzant un servici preventiu de seguretat en un partit de futbol, entre dos equips pertanyents al grup 5 de la lliga preferent: el Pego cf i el Gandia cf.

En el moment d'acabar el partit, sobre les 18:30 hores, la Guàrdia Civil va detectar que en els exteriors del camp s'havia concentrat un centenar de persones, pel que sembla contràries a l'equip visitant.

Per a evitar un major tumult i qualsevol altercat entre els dos grups, es va sol·licitar suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància d'Alacant. Després d'uns instants de l'arribada dels nous guàrdies civils, algunes persones van començar a llançar objectes, com pedres, botelles de cristall, llambordes i fins i tot una tapa d'embornal, contra els vehicles policials i contra els agents.

Com a conseqüència, sis agents van resultar i part del material antidisturbis va quedar greument danyat. Finalment, la Guàrdia Civil va aconseguir escortar, sense que es produïren un altre tipus de contratemps, tota la plantilla, l'equip tècnic i els aficionats del CF Gandia fins als seus vehicles.

El passat 19 d'octubre es va produir la detenció d'un dels protagonistes de l'altercat, un jove de 24 anys, veí de la localitat de Pego.

En aquell moment es va iniciar una investigació per a identificar als altres implicats, la qual s'ha saldat amb la detenció d'altres huit persones en la localitat de Pego. Es tracta de huit homes, set de nacionalitat espanyola, i un de nacionalitat marroquina d'entre 18 i 32 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento