Comunitat Valenciana

L'ús de Valenbisi per part de dones creix encara que es redueix en la perifèria a la nit, segons la UV

L'ús de Valenbisi, el sistema de bicis compartides (BSS) d'aquesta ciutat, per part de dones ha crescut encara que s'ha observat que aquest col·lectiu ho redueix en les zones de la perifèria a la nit. Així es desprèn d'un estudi realitzat per la Universitat de València (UV) i publicat en la revista Sustainable Cities and Society.
Imatge de Valenbisi.
Imatge de Valenbisi.
EUROPA PRESS
Imatge de Valenbisi.

En aquest treball s'han analitzat més de 5 milions de trajectes per a conéixer el patró d'ús de Valenbisi, segons han informat en un comunicat responsables de l'anàlisi, dut a terme per personal investigador de les facultats de Magisteri i de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.

En concret, s'han utilitzat com a dades els més de 5 milions de trajectes registrats des de gener del 2015 fins a juliol del 2018. Posteriorment, han sigut filtrats per a centrar-se en variables d'interés en relació al gènere i la localització.

L'estudi indica que les dones han fet un 10 per cent més d'ús d'aquest sistema de lloguer de bicicletes a València que en altres ciutats europees. No obstant açò, les dades assenyalen que "l'ús de la bici encara està fortament esbiaixat pel gènere", atés que "les dones redueixen la seua mobilitat amb bici en les àrees de la perifèria de la ciutat a la nit".

Els responsable del treball han apuntat que aquesta circumstància "probablement es deu a la diferent percepció de la seguretat a aquestes hores respecte als homes". Així mateix, han explicat que les dones "circulen menys als afores de la ciutat, on hi ha un major trànsit de motor, menys carrils bici i on la foscor i els riscos afecten el comportament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento