77.000 famílies no tenen ajut al transport tot i tenir-hi dret

  • La llei els concedeix descomptes per tres o més fills.
  • El Tribunal Suprem els ha donat la raó.
  • I obliga la Generalitat a establir bonificacions de fins al 50%.
77.000 famílies catalanes són nombroses i, tot i que tenen dret per llei a descomptes en el transport públic, la xarxa integrada incompleix des de fa anys la norma, i l'Administració els obliga a pagar el cost íntegre, tot i que tinguin tres o més fills.
Tenim dret a descomptes del 20% en famílies amb 3 i 4 fills i fins al 50% a partir de 5 fills

El Tribunal Suprem ha donat la raó a l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), que l'any 2000 va interposar una demanda contra l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) per considerar que incomplia la Llei de Protecció a Famílies Nombroses. L'alt tribunal obliga ara l'ATM a pagar els costos del procés judicial i a establir descomptes per a les famílies nombroses.

«Tenim dret a descomptes del 20% en famílies amb 3 i 4 fills i fins al 50% a partir de 5 fills», recordava ahir el director executiu de la FANOC, Raúl Sánchez. Preparen mobilitzacions i una carta al president català, José Montilla, «pare de família nombrosa». El Govern recorda que està preparant una normativa «per poder aplicar descomptes» per a famílies nombroses.

Actualment, únicament Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) aplica els descomptes en el bitllet senzill i la T-50-30, a banda d'algunes empreses privades d'autobusos de connexió interurbana. Des de fa unes setmanes, Renfe retorna l'import cobrat de més a les famílies nombroses si aquestes ho solliciten un cop arriben al seu destí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento