Una vintena d’usuaris del tramvia han denunciat maltractaments de revisors

  • L'últim és un discapacitat.
  • Alguns vigilants actuen per obtenir ingressos extra amb les multes.

Una vintena d'usuaris del tramvia han presentat denúncies als jutjats de Barcelona per, presumptament, haver estat maltractats i vexats per revisors i vigilants de seguretat, com va denunciar el cap de setmana passat un discapacitat.

L'advocat, Teo Moriche, va explicar ahir que la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li ha recomanat que solliciti als jutjats que tinguin casos oberts similars que s'inhibeixin a favor del que va rebre la primera denúncia.

Així, s'unificaran els delictes, que podrien ser d'usurpació de funcions (els vigilants asseguren als usuaris que són «agents de l'autoritat») i contra la integritat de les persones (per agressions i amenaces).

Segons l'advocat, que denuncia amenaces, els vigilants actuen per obtenir ingressos extra amb les multes que imposen i les indemnitzacions que aconsegueixen quan denuncien davant els tribunals els usuaris per suposades agressions. Tram ho nega. Dos dels vigilants tenen registrades més de 60 actuacions judicials a Barcelona.

Els dos suposats agressors d'un discapacitat han estat traslladats a oficines. Se'ls ha obert un expedient. L'empresa «lamenta» els fets i subrat-lla que hi ha tres empleats de baixa per agressions d'usuaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento