Comunitat Valenciana

Ribó sí que vincula el relleu de Josep d'Enric García en l'EMT amb el frau

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, al costat d'un autobús d'aquesta companyia.
L'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
L'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, al costat d'un autobús d'aquesta companyia.

L'alcalde de València, Joan Ribó, va considerar aquest dijous una “decisió dolorosa” el cessament del gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Josep Enric García, i va ressaltar el “treball, molt positiu”, que ha desenvolupat. Va afegir que lamenta “profundament” la destitució, que va vincular amb el frau de 4 milions d'euros i amb la comissió d'investigació oberta per aquest fet.

“Sabia que això s'anava a produir, però ho lamente profundament perquè aquest gerent ha sigut molt bon gerent i ha tret l'EMT de la situació en la qual la vam trobar” en 2015, va afirmar.

Ribó relaciona eixa mesura i l'inici d'una “nova etapa” en aquesta entitat amb l'estafa detectada l'any passat en les arques de l'empresa, encara que el seu president i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, la desvinculara el dimecres de la comissió d'investigació oberta a partir d'aquest robatori i de les conclusions que ha elaborat sobre aquest tema aquest òrgan i que es coneixeran prompte.

“El tema del frau ha originat la necessitat de començar una nova època”, va plantejar el primer edil. “El treball d'aquest gerent ha sigut un treball molt positiu. Segurament, ha comés un error, fiar-se d'una persona, d'una directiva amb 30 i escaig anys d'experiència i fiar-se d'una entitat bancària”, va manifestar l'alcalde respecte a la cap d'Administració de l'EMT acomiadada a partir del frau i de CaixaBank, l'entitat bancària que va tramitar les transferències.

D'altra banda, els grups municipals del PP, Cs i Vox han registrat una petició de convocatòria extraordinària d'un consell d'administració de l'EMT perquè s'explique l'acomiadament del gerent.

En l'ordre del dia es demana a Grezzi que done compte de la destitució i que es vote la convocatòria d'un procediment “obert i transparent” de selecció per a la nova gerència de l'empresa.

Segons va informar el PP, es pretén que en el consell es valore l'actual situació “de desgovern” de l'empresa i s'exigisca a l'edil que assumisca responsabilitats polítiques per la seua gestió i per l'estafa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento