Comunitat Valenciana

Cultura.- La 55 Fira del Llibre de València es cancel·la definitivament en format presencial

La 55 edició de la Fira del Llibre de València es cancel·la, definitivament, en format presencial, aquest 2020 a causa de la pandèmia de coronavirus.
Publicacions en la Fira del Llibre de València (arxiu)
Publicacions en la Fira del Llibre de València (arxiu)
FLICKR IAM
Publicacions en la Fira del Llibre de València (arxiu)

La Fundació Fira Llibre i el Gremi de Llibrers, organitzadors de l'esdeveniment cultural, han pres la decisió que no hi haurà presència física de la fira aquest 2020.

La fira, recorden, estava prevista inicialment del 30 d'abril al 10 de maig del 2020 en els Jardins de Vivers, però va ser ajornada com a conseqüència de l'actual crisi sanitària mundial causada pel Covid-19.

Durant l'estiu, amb la desescalada, es va resituar del 13 al 22 de novembre del 2020, en la Plaça de l'Ajuntament. Encara que les diferents administracions "han col·laborat en tot moment, la realitat és que les mesures a aplicar en el protocol anti-Covid, dificultaven molt la seua realització", expliquen els responsables de la fira en un comunicat.

D'altra banda, afigen, "i en exercici de responsabilitat, haguera sigut inevitable la concentració de visitants -encara que estava previst un control d'aforament- al voltant de les instal·lacions de casetes i escenaris, que haguera posat en risc, tant als visitants com a llibreters i llibreteres, i al propi personal de la Fira".

IMPACTE ECONÒMIC

La comissió organitzadora és "molt conscient de l'impacte econòmic negatiu que suposa per al sector perquè, a més de les vendes, que van rondar el milió d'euros en la passada edició, dels ingressos de la fira depenen, a més de les editorials, autors i llibreries, diferents empreses de muntatge d'infraestructures, electricitat, seguretat, neteja, i tot un seguit de grups d'animació lectora, músics i diferents formacions artístiques, que esperaven amb il·lusió aquest esdeveniment".

Justament, i pensant en aquests professionals, s'està treballant a poder realitzar, tant les activitats que van dirigides els escolars, com les familiars o públic en general, en streaming o mitjançant el canal de Youtube.

Des de la Fira del Llibre llancen "un missatge d'optimisme, animant al públic habitual de la fira al fet que estiga molt pendent de les nostres xarxes socials i el nostre web, ja que, dies abans del 13 de novembre, anirem informant-vos puntualment de totes les activitats que es realitzaran, per a poder sumar-se a elles".

"Desitgem que d'ací a uns mesos, quant arribe la pròxima edició, al 2021, la pandèmia estiga més controlada, i siga possible recuperar el format i la ubicació habitual; de fet, l'equip tècnic ja està treballant, en paral·lel, en la 56 edició, que tindrà lloc en la pròxima primavera", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento