Comunitat Valenciana

València es queda sense la capitalitat europea de la innovació 2020

  • Finalment, el jurat ha escollit la ciutat belga de Lovaina per a ostentar aquest títol.
  • Les cinc finalistes rebran 100.000 euros cadascuna d'elles per a posar en marxa projectes.
Ciudad de las Artes y las Ciencias teñida de azul
Ciudad de las Artes y las Ciencias teñida de azul
GVA
Ciudad de las Artes y las Ciencias teñida de azul

València no serà la Capital Europea de la Innovació 2020, títol que ostentarà Lovaina (Bèlgica), però ha quedat entre les sis ciutats europees més innovadores, segons s'ha desvetlat aquest dijous en les Jornades Europees de la Investigació i la Innovació.

Les cinc subcampiones són Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), València i Viena (Àustria) i rebran 100.000 euros cadascuna d'elles. Enguany més de 35 ciutats de 20 països es van postular per a aquesta distinció.

Des de les Naus, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, han donat l'enhorabona a la ciutat belga i han indicat que Missions València 2030 "segueix endavant" i seguirà "treballant dur" perquè "la destinació ho mereix".

Aquest guardó, finançat pel programa d'investigació i innovació de la UE, Horitzó 2020, reconeix les ciutats europees que desenvolupen ecosistemes dinàmics d'innovació per a fer front als reptes socials i millorar la vida dels seus habitants.

Els finalistes d'enguany eren, a més de València, Cluj-Napoca (Romania); Espoo (Finlàndia); Gant (Bèlgica); Groninga (Països Baixos); Helsingborg (Suècia); Leeuwarden (Països Baixos); Linz (Àustria); Lovaina (Bèlgica); Milà (Itàlia); Reykjavík (Islàndia) i Viena (Àustria).

Un jurat va seleccionar els 12 finalistes analitzant com utilitzen les ciutats soluciones innovadores per a respondre els reptes socials, com les apliquen en el procés de desenvolupament urbà i, en general, com impliquen a les comunitats locals en la presa de decisions.

La ciutat guanyadora rep el títol de Capital Europea de la Innovació 2020 i una dotació d'1 milió d'euros per a fomentar les seues activitats d'innovació i augmentar la seua capacitat per a connectar les persones amb el sector públic, el món acadèmic i les empreses i aconseguir així beneficis per a les seues comunitats.

Barcelona va guanyar la primera convocatòria el 2014 per l'ús de les noves tecnologies per a acostar la ciutat a les persones i fomentar el creixement econòmic. Ámsterdam va guanyar el 2016, per la creació d'un ecosistema d'innovació amb quatre dimensions: empreses intel·ligents, empreses de nova creació, habitabilitat i innovació social digital.

El 2017 el premi va ser per a París, pel seu suport al creixement de la comunitat local d'empreses emergents i a les iniciatives que s'ofereixen als ciutadans per participar activament en la definició del model de ciutat.

El 2018 el premi va recaure a Atenes, com a exemple de ciutat que, a pesar d'haver d'afrontar molts reptes, va utilitzar la innovació per a ajudar la comunitat local a introduir canvis i obrir-se al món. Nantes va rebre el premi el 2019 per accelerar la participació democràtica en la resolució de desafiaments com l'energia, l'envelliment, la transició digital i la inclusió social.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento