Comunitat Valenciana

El jutjat que investiga al presumpte assassí de Marta Calvo suma una nova denúncia i ja són quatre casos

El jutjat que investiga el cas de Marta Calvo, la jove desapareguda al novembre a Manuel (València), suma ja quatre causes contra Jorge Ignacio P.J., el presumpte assassí de la xica de 25 anys, en afegir una nova denúncia d'una dona. D'aquesta forma, el jutge assumeix quatre causes relacionades amb el detingut.
Registre en busca de el cos de Marta Calvo
Registre en busca de el cos de Marta Calvo
EUROPA PRESS
Registre en busca de el cos de Marta Calvo

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el Jutjat d'Instrucció número 20 de València ha decidit acumular en un únic procediment quatre causes judicials que se segueixen contra l'investigat. Aquesta decisió, adoptada el 9 d'agost a petició de la Fiscalia, ha sigut confirmada el passat 1 de setembre per l'Audiència Provincial de València.

D'aquesta forma, el jutjat investiga, d'una banda, la desaparició i mort de Marta Calvo, sobre la qual Jorge Ignacio P.J. va confessar que va morir de forma accidental en un episodi de relacions sexuals i cocaïna i posteriorment la va esquarterar i va distribuir les seues restes per contenidors.

Una altra causa contra l'investigat és la mort d'una dona el 25 de març del 2019 en una vivenda de València, un assumpte que va ser instruït i arxivat provisionalment pel Jutjat d'Instrucció 14 de la ciutat.

Aquesta víctima exercia la prostitució en una casa de cites de l'Eixample i va morir a l'abril, dies després de romandre ingressada en coma induït en un hospital de València.

La jove va ser trobada per les seues companyes convulsionant després d'haver mantingut relacions amb un client que va eixir precipitadamente de la vivenda. Les companyes de la dona morta havien facilitat les característiques físiques de l'home que va estar amb la víctima i que havia sigut el seu únic client. L'autòpsia va revelar que la morta va morir com a conseqüència d'un atac epilèptic amb consum de substàncies estupefaents.

La Policia va acabar tenint coneixement que aquesta persona podia ser Jorge Ignacio P.J. En eixes dates no va arribar a ser ni interrogat ni investigat i, amb posterioritat, en transcendir la desaparició de Marta, es va reobrir el cas.

També assumeix el jutge instructor la defunció d'una altra dona, a València, el 15 de juny del 2019. La causa era tramitada pel propi Jutjat número 20. Es tracta del cas d'una dona, colombiana de 26 anys, que exercia la prostitució i va aparéixer morta en un domicili.

La quarta causa contra l'investigat, que se suma ara, és la denúncia d'una dona per uns fets registrats en la ciutat en dos períodes, a l'abril/maig del 2019 i setembre/octubre del mateix any i que se seguien en el Jutjat número 15.

Aquests fets, segons el TSJCV, podrien ser constitutius, indiciariàment, d'almenys dos delictes d'homicidi dolós i dos delictes d'omissió del deure socórrec.

El Jutjat d'Instrucció 20 de València ha acordat acumular totes aquestes diligències prèvies en un sol procediment en existir analogia i una relació temporal i espacial entre els fets, així com per a evitar la reiteració o duplicitat en la pràctica de diligències i agilitzar la investigació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento