Comunitat Valenciana

Cultura.- Maria del Mar Bonet: "Per a mi la cultura és tan important com el pa de cada dia"

La cantant Maria del Mar Bonet assegura que per a ella la cultura "és tan important com el pa de cada dia", per la qual cosa creu necessari continuar conreant-la en un món com l'actual, marcat per la crisi sanitària del coronavirus i que, segons afirma, s'ha transformat. "El món ha canviat i potser siga el moment que canviem nosaltres també".

Així ho ha defès l'artista mallorquina en una roda de premsa en el Teatre Micalet de València, on oferirà als seus seguidors quatre concerts -les nits del 9, 10, 11 i 12 de setembre- que quedaran gravats per al seu nou disc en directe, en col·laboració amb el cantautor valencià Borja Penalba.

Bonet s'ha referit a la situació derivada de la Covid-19 i ha asseverat que les mesures de seguretat s'estan aplicant en els esdeveniments culturals amb molta prudència i és una cosa que "ha de traspassar al públic". "És una cosa que s'ha de dir; el teatre és un dels llocs més segurs per a la gent", ha afirmat l'artista, que ha considerat que "si ens quedem a casa acovardits no farem res".

En la seua opinió, "el món és ara diferent". "Jo sóc major i sóc població de risc. Hem d'aprendre a caminar amb el virus i a dominar-ho més i això forma part dels sanitaris i els científics que han d'estar en condicions per a poder cuidar a la gent. Estic intentant aprendre a caminar en el nou món", ha postil·lat.

En aquesta línia, Borja Penalba ha recalcat que "cal exigir a les administracions que cuiden la cultura" i ha criticat les cancel·lacions durant l'estiu de concerts i actuacions "mentre es mantenien oberts els bars". "Que no paguem nosaltres perquè és un insult a la nostra intel·ligència i la de la gent", ha afegit.

"L'ALQUÍMIA DE LA LITERATURA"

En tot cas, tots dos artistes s'han mostrat feliços de poder gravar aquest treball el nexe del qual és la poesia, que Bonet ha definit "com l'alquímia de la literatura".

El repertori que Bonet i Penalba brindaran als espectadors del Micalet, acompanyats pel percussionista Antonio Sánchez, inclourà peces d'autors com Vicent Andrés Estellés, Ramon Llull, Marc Granell o Ovidi Montllor. Els recitals combinaran tant noves composicions que han teixit durant aquests últims anys de col·laboració, com algunes peces "imprescindibles" en el cançoner de la mallorquina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento