Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Un total de 46 municipis valencians registren nous casos durant el cap de setmana

Un total de 46 municipis valencians han registrat nous casos de coronavirus entre el divendres i el dilluns, segons les dades desagregades per municipis que publica la Generalitat. València, amb 56, i Gandia, amb 35, són les localitats amb més incidència.
Dos clientes es desinfecten les mans amb gel hidroalcohólico a l'entrada d'una tenda de roba. A València/Comunitat Valenciana (Espanya) a 18 de maig de 2020.
Dos clientes es desinfecten les mans amb gel hidroalcohólico a l'entrada d'una tenda de roba. A València/Comunitat Valenciana (Espanya) a 18 de maig de 2020.
Rober Solsona - Europa Press
Dos clientes es desinfecten les mans amb gel hidroalcohólico a l'entrada d'una tenda de roba. A València/Comunitat Valenciana (Espanya) a 18 de maig de 2020.

En concret, la capital torna a ser la ciutat amb més contagis, i ascendeixen a un total de 2.347. Gandia, on s'ha declarat el brot més important de la Comunitat Valenciana, el qual afecta 77 persones, va tindre 35 casos nous de coronavirus entre el 16 i el 20 de juliol.

Elx, amb 20 casos nous, és la tercera ciutat amb més positius, seguida de Peníscola, amb 11. Alacant i Torrevella sumen set, i Benidorm, sis. Aldaia i Manises tenen cinc casos nous cadascuna i Burjassot, quatre.

Alzira, Benicarló, Canet d'en Berenguer, Cullera, Santa Pola i Vila-real han tingut tres casos durant el cap de setmana, mentre Altea, Càlig, Loriguilla, Massamagrell, Paterna i Vinaròs han sumat dos.

Albalat de la Ribera, Alcoi, Asp, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Xest, Xiva, Crevillent, Daimús, el Real de Gandia, Elda, Mislata, Oriola, Quart de Poblet, Sagunt, Simat de la Valldigna, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vilallonga, Vinalesa, Xàtiva i Xirivella han comptabilitzat un nou cas de coronavirus aquest cap de setmana.

210 NOUS CASOS ASSIGNATS DURANT EL CAP DE SETMANA

En total, s'han assignat als diferents municipis valencians 210 casos entre el 16 i el 20 de juliol. La incidència dels diferents brots que s'han declarat -20 de moment- es pot apreciar en les dades publicades per la Generalitat. En el cas de Gandia, per exemple, a més d'aquesta ciutat, diferents localitats de la comarca sumen nous casos.

Barx, Bellreguard, Beniarjó, Daimús, el Real de Gandia, Simat, Tavernes de la Valldigna i Vilallonga, totes elles a la Safor, registren un cas nou de coronavirus durant el cap de setmana. En el cas de Barx, és el primer contagi en la localitat des que es va iniciar la pandèmia.

També s'aprecia el brot de Peníscola, el qual ha passat de nou casos a 20 en només tres dies, i el de Càlig, que va sumar un positiu la setmana passada i dos nous aquest cap de setmana.

Durant aquests quatre dies s'han registrat contagis en localitats que portaven setmanes sense casos nous. El cas més cridaner és Alzira, que no comptava casos nous de coronavirus des de final de maig, i aquest cap de setmana ha tingut tres nous (89 des que es va iniciar la pandèmia). Canet d'en Berenguer està en la mateixa situació, encara que en aquest cas són 13 els contagiats en total, pel que fa als 10 que comptava fins a la setmana passada.

Alguns municipis que tenien menys de deu casos en total fins ara, també sumen algun positiu aquest cap de setmana després de més d'un mes sense incidència del virus. Loriguilla suma dos casos per primera vegada des del 27 de maig (quatre en total); Albalat de la Ribera, Asp, Bellreguard, Beniarjó, Xest, Xiva, Vilallonga i Vinalesa tenen un cas per primera vegada des de maig.

MÉS DE 100 CASOS A VALÈNCIA EN LES ÚLTIMES DOS SETMANES

Respecte als casos de coronavirus detectats en les dos últimes setmanes, la tendència s'ha accelerat en la ciutat de València, on a 20 de juliol es registren 105 casos detectats en els últims 14 dies.

A Gandia hi ha un total de 51 casos de coronavirus detectats en les últimes dos setmanes -eren 16 el dijous-, mentre que Elx acumula 32 positius en eixe mateix període.

A 20 de juliol, hi ha 403 casos de coronavirus detectats a la Comunitat Valenciana en les últimes dos setmanes, repartits entre 73 municipis. Nou d'ells tenen més de 10 casos: València (105), Gandia (51), Elx (32), Foios (14), Peníscola (12), Benidorm i Borriana (11 cadascun) i Alacant i Santa Pola, amb 10.

Amb menys de 10, Manises té nou; Torrevella, huit; Aldaia, set i Burjassot i Cullera, sis. Castelló i Vila-real tenen cinc casos recents i Càlig, Rafelbunyol i Vinaròs, quatre. Alfafar, Alzira, Benicarló, Canet d'en Berenguer, Fortaleny, Massamagrell, Mislata, Museros, Paterna i Xàtiva registren tres casos recents.

Alaquàs, Alcoi, Altea, Benicàssim, Crevillent, l'Alcora, la Pobla de Vallbona, la Vall d'Uixó, Llíria, Loriguilla, Oriola, Requena, SuecaUtiel i Xeraco han detectat dos casos en les últimes dos setmanes, mentre que 28 municipis han registrat un cas: Albalat de la Ribera, Alcalà de Xivert, Alcàsser, Almassora, Asp, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Biar, Cabanes, Xest, Daimús, el Real de Gandia, l'Alfàs del Pi, Miramar, Montcada, Montaverner, Morella, Pedreguer, el Pilar de la Foradada, Quart de Poblet, Quartell, Sagunt, Sedaví, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Vinalesa i Xirivella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento