CSIF adverteix del risc de col·lapse en el SEPE per l'acumulació d'expedients i el retard en la tramitació

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha advertit aquest dimecres del "risc de col·lapse" de les oficines del Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) a causa de l'acumulació d'expedients. Si abans de la pandèmia la cita prèvia es donava d'un dia per a un altre o, com a molt, en la mateixa setmana de sol·licitar-la, en l'actualitat tarda uns 25 dies.

I és que als tràmits ordinaris s'afigen els propis dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) derivats de la Covid-19, més els vinculats amb l'increment de l'atur en els últims mesos, amb una plantilla que ha perdut 55 efectius en la província de València.

Eixe retard s'estén a la tramitació dels expedients, a causa del volum existent i açò suposa, alhora, un "retard en el pagament de les prestacions, que podria arribar a allargar-se fins a tres mesos de seguir aquesta dinàmica", alerta en un comunicat.

Segons CSIF, "amb la pandèmia i els ERTO, la càrrega de treball s'ha multiplicat per cinc". A eixa situació se suma l'increment de l'atur, la qual cosa redunda en un augment d'expedients a tramitar perquè les persones afectades reben les prestacions que els corresponen.

A més, s'uneixen les "fallades en la plataforma informàtica contractada per a la tramitació d'ERTO que dilata l'elaboració dels expedients", contínua el comunicat.

La central sindical recalca que eixa "sobrecàrrega de treball" es produeix en un context en el qual la plantilla de funcionaris del SEPE en la província de València ha disminuït al voltant d'un 12%. En concret, ha passat de 430 empleats públics en les seues oficines el 2015 a 375 enguany.

HORES EXTRA INCENTIVADES PER A AGILITZAR

Davant aquesta situació, el sindicat adverteix del "col·lapse" que pot produir-se en les oficines del Servici Públic d'Ocupació Estatal a causa de la "sobrecàrrega per als treballadors, que repercuteix en la qualitat de l'atenció i dilata les cites prèvies i, per tant, l'aprovació de les prestacions".

En aquestes circumstàncies, la central sindical reclama un 'pla de xoc urgent', que arreplegue mesures com la realització d'hores extres voluntàries i incentivades adequadament per a poder agilitzar les tramitacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento