Comunitat Valenciana

Atur.- UGT demana afermar les mesures del Govern i denuncia que les dones són les més "colpejades" per la pandèmia

UGT-PV demana afermar fins a final d'any les mesures del Govern contra la destrucció d'ocupació per la crisi del coronavirus, "possibilitant unes millors expectatives i mantenint la visió social que no deixe ningú arrere alhora que es recupera l'economia".
Una dona protegida amb mascarilla en la Platja de la Malvarrosa
Una dona protegida amb mascarilla en la Platja de la Malvarrosa
Rober Solsona - Europa Press
Una dona protegida amb mascarilla en la Platja de la Malvarrosa

En un comunicat, lamenta que les dades de l'atur de juny a la Comunitat reflecteixen que "l'atur segueix encebant-se en les dones, les més colpejades per la pandèmia quan han estat en primera línia". Reclama així que es tinga en compte l'impacte de gènere en aquesta crisi.

Davant la pujada de la desocupació a la Comunitat Valenciana, la major d'Espanya amb més de 16.000 aturats més, UGT urgeix a accelerar la reconstrucció social i econòmica amb mesures que reactiven el consum i que recuperen els llocs de treball que segueixen en ERTO, juntament amb plans per a impulsar sectors estratègics amb inversió pública suficient.

Destaca, açò sí, que el balanç de juny es pot valorar amb optimisme en afermar-se la recuperació iniciada al maig, unit a l'increment de l'afiliació i la contractació indefinida. La dada que al seu juí pot resultar "desconcertant, més en posar-ho en el context nacional" és l'increment de l'atur, localitzat sobretot en la població menor de 25 anys sense ocupació anterior.

UGT-PV, igual que la Generalitat i CCOO PV, atribueix aquesta pujada a la inscripció de milers de persones joves per a concórrer a l'oferta de mil nous llocs d'auxiliar de platges pel coronavirus, presentada pel servici valencià d'ocupació Labora.

També ressalta que es reincorpora un volum important de les persones en ERTO. "A part del fet atípic de l'augment de l'atur entre els joves per les mesures puntuals del govern valencià, es constata que el conjunt de mesures a nivell estatal i autonòmic dutes a terme estan sent eficaços, permetent recuperar ocupacions i renda", conclou la secretària de Formació, Pilar Mora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento