Comunitat Valenciana

Coronavirus.- L'alcalde de Rafelbunyol assegura que el brot "està perfectament controlat" però demana no "relaxar-nos"

VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS TELEVISIÓ)
Brot epidémico en indústria càrnica a Rafelbunyol amb set casos positius de Covid-19
Brot epidémico en indústria càrnica a Rafelbunyol amb set casos positius de Covid-19
EUROPA PRESS
Brot epidémico en indústria càrnica a Rafelbunyol amb set casos positius de Covid-19

L'alcalde de Rafelbunyol (València), Fran López, ha assegurat aquest dijous, en declaracions a Europa Press Televisió, que el brot de coronavirus registrat en una indústria càrnica d'aquesta localitat està "perfectament controlat".

"És una empresa que està en el terme municipal, però es troba a dos quilòmetres del nucli poblacional de Rafelbunyol pel que la intensitat de transmissió és molt baixa i això ens ajuda a estar més tranquils però sense relaxar-nos i mantindre cautela perquè el virus segueix en els nostres carrers", ha explicat López, qui ha precisat que la unitat familiar des de la qual es van originar els contagis no resideix en aquesta localitat.

El primer edil ha instat al fet que tots els ciutadans de Rafelbunyol mantinguen la tranquil·litat respecte a aquest brot però els ha demanat "prudència", així com el compliment de les normes de la nova normalitat en aquesta localitat.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va confirmar aquest dimecres l'existència d'un brot a Rafelbunyol i va xifrar en set els casos confirmats actius de Covid-19.

Sanitat va iniciar una investigació pels primers tres casos que presentaven infecció activa per coronavirus, membres d'un mateix nucli familiar, i que va portar a ampliar la investigació a estudiar possibles contactes en l'empresa on treballen.

En concret s'han realitzat proves PCR a 349 treballadors d'aquesta empresa. Després de l'estudi i comprovacions de cada mostra, Salut Pública ha pogut comprovar que 345 han donat resultat negatiu i saber que existeixen quatre casos amb infecció activa, per la qual cosa confirma que existeix un brot amb un total de set casos, inclosos els tres membres de la unitat familiar, per la qual es va iniciar l'estudi i seguiment.

UN CENTENAR DE PROVES MÉS

En els pròxims dies Salut Pública realitzarà un centenar de proves més a treballadors d'aquesta empresa, fins a un total de 456 empleats d'aquesta àrea.

L'empresa càrnica Grup Uvesa ha indicat en un comunicat que tots els contagiats són asimptomàtics i es troben actualment en quarantena. També han destacat la implementació de mesures de prevenció i seguretat dels treballadors des de l'inici de la pandèmia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento