Comunitat Valenciana

CSIF demana als ajuntaments valencians que apliquen l'acord sobre teletreball de l'administració central

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha demanat als ajuntaments valencians que apliquen l'acord sobre teletreball de l'administració central. Així, el sindicat ha sol·licitat als consistoris la translació i aplicació de l'acord subscrit en l'àmbit estatal per a regular el teletreball des de dilluns que ve i fins que es determine la fi de la crisi sanitària generada per la Covid-19.
Imatge d'un treballador amb un ordinador portàtil.
Imatge d'un treballador amb un ordinador portàtil.
SUMAUTO
Imatge d'un treballador amb un ordinador portàtil.

El CSIF ha explicat, en un comunicat, que els seus delegats en els diferents ajuntaments estan presentant escrits amb aquesta petició, que també va traslladar el sindicat a la Generalitat en la reunió del passat dimecres amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha assenyalat que en el document que s'està tramitant en els ajuntaments sol·licita que, igual que en l'acord de resolució subscrit a nivell nacional que CSIF ha pactat amb el Ministeri de Política Territorial, "es permeta fer quatre jornades de teletreball a la setmana sempre que les condicions del lloc ho permeten".

El sindicat ha apuntat que aquesta possibilitat afecta "personal amb fills de 14 anys o menors que estiguen obligats a acudir presencialment els dos progenitors o de família monoparental". Així mateix, ha exposat que en l'acord nacional que CSIF vol traslladar als ajuntaments valencians també disposa d'eixa opció "el personal amb persones depenents al seu càrrec, així com aquells amb patologies considerades de risc pel contacte amb el coronavirus".

CSIF ha comentat que la resolució estatal contempla igualment que en els serveis d'atenció al públic es prioritzarà l'atenció telefònica i telemàtica i que per al cas d'atenció presencial serà precisa la cita prèvia i es limitarà l'aforament. A més, es preveu flexibilitat horària per a escalonar l'entrada al centre, que requerirà la conformitat de la persona treballadora. El sindicat demana la seua translació a tots els municipis valencians.

En l'escrit que els delegats del sindicat estan presentant en els diferents ajuntaments se sol·licita, així mateix, "que amb caràcter general es permeta fer fins a una jornada de teletreball a la setmana a la resta del personal que no acredite cap de les circumstàncies anteriorment esmentades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento