Comunitat Valenciana

Beques per a incorporar a dones a 37 cicles d'FP

  • Les ajudes oscil·len entre un màxim de 600 euros i un mínim de 392,80 euros.
  • Són itineraris amb una presència femenina escassa, però amb un potencial laboral elevat.
Fachada de la Conselleria de Educación
Fachada de la Conselleria de Educación
BURJASSOT/ARCHIVO
Fachada de la Conselleria de Educación

La Conselleria d'Educació, ha convocat beques de fins a 600 euros cadascuna –amb una inversió total de 98.200 euros– amb l'objectiu de fomentar l'accés de les alumnes a 37 cicles formatius de Formació Professional Bàsica i grau mitjà i superior d'Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Instal·lació i Manteniment; i Transport i Manteniment de Vehicles.

Es tracta de cicles amb una presència femenina escassa, però que presenten una bona inserció professional. Per això, aquestes ajudes tracten de fomentar la incorporació de la dona a un nínxol amb un potencial laboral elevat, va explicar el departament que dirigeix Vicent Marzà en un comunicat.

Les ajudes oscil·len entre un màxim de 600 euros i un mínim de 392,80 euros. Això permet atorgar un mínim de 163 beques de 600 euros o, en el cas que hi haja més demanda, un màxim de 250 ajudes de 392,80 euros. Des de l'administració destaquen que aquesta subvenció per a ajudar les dones a incorporar-se a cicles d'FP masculinitzats és compatible amb qualsevol altra subvenció o beca.

Els requisits per a gaudir d'aquesta ajuda són que les aspirants estudien en un centre públic i que en aquest curs escolar 2019-2020 estiguen matriculades, per primera vegada, en el primer curs d'algun dels 37 cicles formatius d'FP Bàsica o de grau mitjà o superior de les cinc famílies professionals esmentades.

El passat curs 2018-2019 Educació de la Generalitat va concedir 108 beques de 600 euros amb una inversió total de 64.800 euros, un 11% més que en el curs 2017-2018.

La tramitació i la presentació de sol·licituds s'han de realitzar preferentment per mitjans electrònics en la plataforma de la Generalitat (www.gva.es). També es pot presentar presencialment en el Registre de la Conselleria d'Educació. El termini de presentació de sol·licituds serà de l'1 de juliol al 19 de juliol, tots dos inclosos. 

Mostrar comentarios

Códigos Descuento