Cada dos dies un mestre denuncia alguna agressió

  • La majoria són verbals i poc menys del 5% deriva en violència física.
  • S'han detectat 150 casos el darrer any.
  • Hi ha insults, amenaces o danys al cotxe.

El telèfon de Defensa dels Professors del sindicat ANPE ha rebut el darrer any 150 trucades fetes per docents catalans per comunicar algun tipus d'agressió i demanar assessorament. Detecten, aproximadament, un cas cada dos dies. Només set corresponen a violència física, com el que va patir dijous una professora de l'institut Roger de Florde Barcelona . A la sortida del centre, la mare d'una alumna de primer d'ESO va ser colpejada i va ser objecte d'improperis.

Els casos més coneguts són insults o injúries. També s'hi inclouen desperfectes en les rodes o la carrosseria del cotxe del docent. Sumen un 5%. Les més comunes són les agressions verbals, amb un 63% del total: amenaces o no deixar fer classe, entre d'altres. A major distància se situen els problemes amb els directors dels centres, amb un 18%. Els conflictes entre docents suposen un 6% de les trucades i les visites dels inspectors suposen un 7%. «Segur que hi ha més casos. Aquest són els que ens arriben», indica Pere Ciudad, assessor del Defensor del Professor d'ANPE.

«El tipus de violència que pateixen els docents varia. A Primària prové dels pares dels alumnes, però a Secundària la majoria són dels alumnes», va explicar Ciudad. El departament d'Educació va «lamentar profundament» les lesions que va patir la docent de l'IES Roger de Flor, uns fets «aïllats» però «molt greus» i «intolerables».

La conselleria d'Educació va advertir que es personarà en totes les causes obertes per violència contra docents i exigirà que es tipifiquin com a agressions a l'autoritat pública. La primera sentència en aquest sentit es va dictar el passat març contra uns pares que van agredir i amenaçar dos mestres i el conserge de l'escola Eduard Marquina de Barcelona. Van ser condemnats a un any de presó i a una multa de 6.500 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento